Fennikel/dild sild
Julefrokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier givet kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til julefrokost, giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!
Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne | 1. november 2021 | Nr. 9 2021
INDREDIENSER
• 5 store eller 10 udvandede salt-sildefileter
• 1,6 dl eddike
• 1 dl sukker
• 0,5 dl vand
• 1 løg, i skiver
• Toppen fra 1 fennikel
• Frisk peberrod, ca. 1 cm af den friske stang
• 2 spsk. enebær
• 1 spsk. gule sennepsfrø
• 1 tsk. hvide peberkorn
• 1 tsk. sorte peberkorn
• 10 laurbærblade
• 1 tsk. korianderfrø




SÅDAN GØR DU
1. Kog eddike, vand og sukker ind, til sukkeret er opløst.
2. Tilsæt krydderier, fennikel og løg og sluk for varmen.
3. Køl lagen ned, inden sildefileterne tilsættes
4. Opbevar på køl. Sildene er fine efter 1 døgn, men meget bedre efter et par uger.