29/9/2022 | Magasin 6 2022
Fasanbryst med bagt græskar, rosenkål og flødesauce
Går du på jagt, har du nok erfaret, at fasan er et nemt bytte. Derfor kan du på denne årstid være heldig at finde fasan i kølemontren i de fleste supermarkeder eller hos din lokale vildt-pusher. Vær omhyggelig med stegning, og servér med tyttebær, rosenkål og sprødt græskar.
Ingredienser
- 4 stk flåede fasanbryster
- 50 g Løgismose smør
- 2 kviste rosmarin
- 4 fed hvidløg
- 8 stk enebær
- 1 stk hokkaido-græskar
- 4 kviste timian
- Løgismose olivenolie
- 150 g tyttebær
- 65 g rørsukker
- 200 g rosenkål
- 3 dl kraftig hønsefond
- 1½ dl Løgismose piskefløde
- 1 spsk ribsgelé
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1
Skræl græskar og skær det i både. Vend græskarbådene med timian og olivenolie og krydr med salt og peber. Bag græskarne på en bageplade ved 200 °C til de har taget farve og er møre.
Step 2
Bland tyttebær med rørsukker, og lad dem trække til sukkeret er opløst og bærrene har smidt lidt væske.
Step 3
Fjern de yderste blade fra rosenkålene og fortsæt herefter med at plukke bladene, så du ender med en masse enkelte blade.
Step 4
Varm en pande godt op, og tilsæt herefter smør og olivenolie. Lad smørret bruse op, tilsæt rosmarin, hele hvidløg og enebær til panden, og steg herefter fasanbrysterne ved god varme 2-3 min. på hver side. Krydr med salt og peber undervejs. Det er vigtigt IKKE at stege fasanbrysterne for lang tid, da de vil blive tørre. Tag dem af panden i god tid, og lad dem trække færdig.
Step 5
Når fasanbrysterne er færdige fjernes hvidløg og rosmarin fra panden, og hønsefonden tilsættes. Lad hønsefonden reducére til ca. det halve før piskeløden tilsættes og saucen koges igennem. Smag til med ribsgelé, salt og peber og reducer til passende konsistens.
Step 6
Lige før servering dampes rosenkålsbladene helt let og anrettes med de øvrige ingredienser på flotte tallerkener.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...