• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Fasan i cider

Med svampe og perleløg

 

 

Til 4 personer 

 

Ingredienser  

2 hele plukkede og ordnede fasaner  

150 g smør  

4 dl helt tør cider  

4 dl kraftig hønsesky 

2 dl piskefløde 

150 g rensede og snittede champignoner  

150 g pillede perleløg 

50 g tørsaltet bacon i lardons 

1 løg i tynde både 

3 fed hakket hvidløg 

Lidt frisk timian og et par laurbærblade 

Salt og peber 

Sådan laver du fasan i cider

 

Klargør fasanerne ved at skære lårene af og lad brystkødet side på skroget.  

Brun lår og bryststeg godt i smør i en gryde og tag det op af gryden. Rist nu bacon, champignon, løg, perleløg og hvidløg godt af i samme gryde, til det er gyldent.  

Tilsæt cider og reducér til halv mængde. Tilsæt nu hønsefond og fløde og reducér yderligere til halv mængde. Læg lårene i gryden og låg på.  

Bag gryden i ovnen ved 165 °C i ca. 35 minutter under låg. Læg herefter bryststegen i gryden og bag yderligere 30 minutter.  

Tag kødet op af gryden og lad det trække på en rist i minimum 10 minutter. Reducér i mellemtiden saucen ned til cremet konsistens og smag til med salt, peber og evt. lidt frisk cider og citronsaft.  

Skær kødet af brystbenet og placér det i saucen i gryden sammen med lårene. Retten kan med fordel serveres med kartoffelpuré eller hasselback kartofler.