Fasan i cider
Med svampe og perleløg.
Ingredienser
- 2 stk hele plukkede og ordnede fasaner
- 150 g Løgismose smør
- 4 dl helt tør cider
- 4 dl kraftig hønsesky
- 2 dl Løgismose piskefløde
- 150 g rensede og snittede champignoner
- 150 g pillede perleløg
- 50 g tørsaltet bacon i lardons
- 1 stk løg i tynde både
- 3 fed hakket hvidløg
- Lidt frisk timian
- Et par laurbærblade
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Klargør fasanerne ved at skære lårene af og lad brystkødet side på skroget.
Step 2.
Brun lår og bryststeg godt i smør i en gryde og tag det op af gryden. Rist nu bacon, champignon, løg, perleløg og hvidløg godt af i samme gryde, til det er gyldent.
Step 3.
Tilsæt cider og reducér til halv mængde. Tilsæt nu hønsefond og fløde og reducér yderligere til halv mængde. Læg lårene i gryden og låg på.
Step 4.
Bag gryden i ovnen ved 165 °C i ca. 35 minutter under låg. Læg herefter bryststegen i gryden og bag yderligere 30 minutter.
Step 5.
Tag kødet op af gryden og lad det trække på en rist i minimum 10 minutter. Reducér i mellemtiden saucen ned til cremet konsistens og smag til med salt, peber og evt. lidt frisk cider og citronsaft.
Step 6.
Skær kødet af brystbenet og placér det i saucen i gryden sammen med lårene. Retten kan med fordel serveres med kartoffelpuré eller hasselback kartofler.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...