Farseret kaninryg med fettuccine og sprød salvie

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

Kanin kan parres med et væld af smage, især de klassiske fra middelhavskøkkenet som oliven, (soltørrede) tomater, artiskokhjerter og krydderurter som salvie, persille og estragon. Dertil kommer at kanin er ganske magert kød, hvorfor kødet med fordel kan få selskab af parmaskinke, bacon – eller som her; salsiccia.

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. februar 2022 | Nr. 1 2022

Ingredienser

  • 2 kaninrygge, kan købes hos Løgismose, Nordre Toldbod
  • 4 friske salsiccia-pølser, kan købes i de fleste supermarkeder
  • 1 bundt salvie
  • 400 g pasta, gerne fettuccine
  • 100 g blandede oliven
  • 100 g soltørrede tomater, af god kvalitet
  • 100 g syltede artiskokhjerter
  • 4 fed hvidløg
  • God olivenolie
  • Smør
  • 1 økologisk citron
  • Kødsnor
Farseret kanin

SÅDAN GØR DU

1. Skær kaninryg af benet (behold slaget på), og rids slagene med en skarp kniv og krydr med salt og peber.

Kaninryg

 

2. Tag farsen ud af tarmen på salsiccia-pølserne. Fordel farsen på kaninryggene sammen med et salvieblad. Rul slaget om kaninryggene, og bind dem op med kødsnoren.

 

3. Steg kaninryggene på en pande ved middelvarme i en blanding af olivenolie og smør i ca. 10 min. Tag dem af panden, og lad dem herefter trække i ca. 10 min.

4. Sæt en stor gryde over med vand, og kog pastaen, til den er al dente.

5. Tilsæt fintskåret hvidløg, oliven, soltørrede tomater og artiskokhjerter på den samme pande, som blev brugt til at stege kaninen. Lad det hele sautere et par minutter. Tilsæt pastaen og vend det hele sammen. Riv skallen af citron i pastaen, og smag til med salt, peber og evt. lidt mere olivenolie.

6. Steg salviebladene sprøde på en pande i olivenolie.

7. Anret pastaen på et stort fad med skiver af kaninryggen ovenpå.
Pynt med sprøde salvieblade.

 

Opskrift på kaninryg med fettuccine og salvie

Mad- og vinmatch

Skænk gerne en af orangevinene til kaninen og oplev, hvordan vinenes let bitre noter af grape og pomerans går i clinch med parfumen fra salvien og de æteriske olier fra citronen.