• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Escargots à la Bourguignonne

FORRET TIL 4 PERSONER

Snegle; en fransk klassiker, som for mange ikke indtager en særlig hyppig plads i kostpyramiden herhjemme i det køligere nord. Det er en skam! Veltillavede snegle i fin vals med smør, hvidløg og citron er en ypperlig spise og serverer du de delikate bløddyr med et køligt glas Chablis vil du opleve en gastronomisk fornøjelse så stor, at du med ét forstår hvorfor netop dette match er blevet en Løgismose-klassiker. 

Gæstekok Thomas Rode | 31. marts 2021 | Nr. 03 2021

INGREDIENSER

• 24 stk vinbjergsnegle af god kvalitet

• 100 g usaltet smør

• 2 fed hvidløg, pillede og meget finthakkede

• Den gule skal af en halv økologisk citron

• Citronsaft til at smage til med

• 1 håndfuld finthakket persille

• 2 - 3 skiver godt og gerne halvtørt surdejsbrød uden skorpe

• Et dygtigt skud pastis

• Salt og peber

SÅDAN GØR DU

Kom vinbjergsnegle i smurte sneglepander. Kom halvdelen af brødet i en blender og tilsæt de øvrige ingredienser undtagen citronsaft, pastis og salt og peber.

Blend massen homogen og juster med pastis, citronsaft samt salt og peber efter smag.

Kom en klat smør oven på hver snegl og sæt snegle panderne i en forvarmet ovn med fuld knald på grillelementet, og grill dem til fyldet er sprødt og al smør er smeltet. Gratineringen skal være gylden på toppen.

Servér med det samme.

Vinmatch

CHABLIS TIL SNEGLE

Snegle med hvidløg-persille-smør er en uovertruffen ledsager til Chablis. Vinens mineralitet og sneglenes let jordede smag leverer smuk harmoni svøbt i smørret, der delikat brydes af vinens syre. Læg dertil en persillens urtede toner og vinens grønne æble-aromaer, og oplev hvordan helheden løftes i alt sin enkelthed.

Læs mere om vinen her

Gå på opdagelse i vores opskriftunivers

Find opskrifterne her