• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Dampede kammuslinger med vietnamesiske nuancer

Kammuslinger er velsagtens en klassiker i køkkenet, særligt i forretsserveringer hvor de kødfulde muslinger frister med et behageligt bid og en frisk, mild havsmag. I denne ret får de friske kammuslinger selskab af vietnamesiske smage – der er smæk på krydderierne og sammen med den kølige Riesling har du en let servering, som meget muligt kunne gå hen og blive en klassiker i dit repertoire.

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 01. marts 2021 | Nr. 02 2021

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

INGREDIENSER

• 12 friske kammuslinger i skal

• 100 g brunet smør (smelt smør i en gryde til det bruser godt op og dufter nødde-agtigt. Når vallen søger mod bunden slukker du for varmen og sier vallen fra; du skal kun bruge den klare smør.)

• 1 lille stykke ingefær

• ½ stængel citrongræs

• 2 stk forårsløg

• 2 tsk ristet sesamolie

• 1 stk frisk rød chili

• 1 bundt frisk koriander

• 1 bundt frisk mynte

• 2 fed hvidløg

• 1 lime – saft og skal heraf

• 2 spsk fiskesauce

OBS: denne opskrift kræver en bambussteamer 

 

SÅDAN GØR DU:

Åbn kammuslingerne og tag forsigtigt selve kammuslingen ud. Rens skallerne godt.

(Læs kokkens guide til åbning af friske kammuslinger her)

Lav en dressing af brunet smør, finthakket ingefær, finthakket citrongræs, tynde skiver af forårsløg, ristet sesamolie, finthakket chili, finthakket koriander, finthakket hvidløg, skal og saft fra lime samt fiskesauce. Lun dressingen i en gryde inden servering.

Damp kammuslinger i bambussteameren til de lige akkurat er gennemvarme (ca. 3 min).

Placér kammuslingerne i den dybe muslingeskal, som bruges som tallerken til servering.

Hæld den lune dressinger over muslingerne inden servering og pynt med friske urter.

Velbekomme! 

Find flere opskrifter

Gå på opdagelse og lad dig inspirerer i vores store opskriftunivers

Se vores opskrifter her