• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

DÅDYRRYG

Opskrift til 4 personer

Med peberglaserede rødbeder, svampesky og syltede rødløg.

INGREDIENSER

Kød:

  • 650 g dådyr let Salt og peber
  • Lidt olie og smør til stegning.
  • 2 fed hvidløg
  • 2 kviste timian
  • 2 kviste rosmarin.

Glaserede rødbeder:

  • 12 stk små rødbeder
  • 1 dl hønsesky
  • 1⁄2 dl kirsebæreddike
  • 50 g smør
  • salt og peber

Syltede rødløg:

  • 4 rødløg
  • 1 dl hvidvinseddike 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 5 sorte peberkorn 1 kvist rosmarin

Svampesky:

  • 100 g blandede, rensede svampe
  • 1 spsk smør
  • 1 hakket skalotteløg
  • 1 dl tør madeira
  • 2 spsk sherryeddike
  • 2 dl hønsesky
  • 4 dl kraftig vildtsky
    salt og peber

SÅDAN GØR DU

Kød

Dyrefilet trimmes for sener og krydres godt med salt og peber. Steg fileten i olie og smør på en pande med hvidløg og urter. Kødet steges til medium-rare, ca. 4-5 minutter på hver side. Husk at lade kødet hvile minimum 5 minutter på en rist inden kødet udskæres.

Glaserede rødbeder

Rødbeder vaskes og koges møre i saltet vand. Hinden pilles af og lige inden servering glaseres rødbederne op med hønsesky, kirsebæreddike, smør, salt og godt med peber.

Svampesky

I en gryde ristes de rensede svampe i smør sammen med skalotteløg til det hele er gyldent. Tilsæt sherryeddike og kog helt ind. Tilsæt madeira og kog helt ind. Tilsæt hønse- og vildtsky og lad sauce reducere ned til glace-agtig konsistens. Saucen smages til med salt og rigeligt peber.

Syltede rødløg

Kog lage af vand, sukker, eddike, peberkorn og rosmarin. Lad lagen køle af. Løgene pilles og halveres på tværs. Blanchér løgene 1 minut i letsaltet, kogende vand. Afkøl straks løgene i isvand. Løgene deles ud i naturlige skaller og ligges i syltelagen minimum 1 døgn før servering.

Ved servering lunes løgene 1 minut i lagen.

 

DET PERFEKTE VIN-MATCH

Den ædle dybe smag i dådyrets fine kød og den delikate struktur som kun fileten rummer, matches perfekt med de aristokratiske Syrah-vine fra den nordlige Rhônedal.

Her på grænsen mellem det mulige og umulige modnes Syrah akkurat, og den kvitterer for kampen ved at krænge sit inderste hjerte ud. En helt igennem dragende og afhængighedsskabende duft bakkes op af raffineret struktur og poleret saftighed i munden. En salig fryd til det røde kød og rettens komponenter af sødme og syre fra rødbederne samt den kraftfulde svampesky.

Bemærk hvordan vinens tanniner fuldstændig afrundes i samspil med kødet.

Nogle gange er to plus to lig med fem!