Croissanter
Alene duften af nybagte croissanter kan bringe de fleste i godt humør. Og når man først har rullet og bagt sine egne, bliver oplevelsen blot så meget bedre
20 STK.
SÅDAN LAVER MAN CROISSANTER:
Rør alle ingredienser, undtagen smør til indrulning og æg til pensling, godt sammen til en glat og fast dej. Lad dejen hvile i 45 minutter på køl. Læg smør til indrulning mellem 2 stykker bagepapir og bank med en kagerulle smørret ud til et kvadrat på ca. 20 x 20 cm. Læg smørret på køl i ca. 20 minutter, til det igen er koldt og fast. Rul dejen ud på et meldrysset bord til et kvadrat på ca. 40 x 40 cm. Læg smørret midt på dejen og fold alle fire sider af dejen ind over smørret. Sørg for at lukke tæt sammen, inden du forsigtigt ruller dejpakken en anelse fladere. Den skal stadig danne en kvadrat. Afkøl dejen i køleskab i ca. 30 minutter, til den er blevet helt kold.
Sådan folder man Croissanter:
Rul dejen ud til et rektangel på ca. 25 x 50 cm og ca. 1 cm’s tykkelse. Fold de to ender ind mod midten og fold så dejen sammen på midten, så der i alt dannes fire lag. Afkøl dejen i ca. 20 minutter, til den igen er blevet gennemkold. Gentag så fremgangsmåden fra før, og sæt atter dejen på køl i 20 minutter.
Rul dejen ud til et rektangel, der måler ca. 25 x 60 cm. Del dejen i to, ved at skære den midt over på tværs. Skær 10 trekanter ud af hver halvdel og rul trekanterne fra den brede ende til croissanter.
Sådan bager man croissanter
Læg croissanterne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time. Sæt ovnen på varmluft og 180 grader. Pensl croissanterne med sammenpisket æg og bag dem i den varme ovn i ca. 10- 15 minutter. Lad dem derefter hvile på en bagerist i ca. 5 minutter, inden de spises.
Husk, at de ubagte croissanter sagtens kan fryses. Så når du alligevel er i gang, kan du ligeså godt lave en ordentlig omgang. Tø de frosne croissanter op i 15-20 minutter.