Cremet svampesuppe med stegte kastanjer

Opskrift til 4 personer

Det er en fryd at sanke sin egen mad. Tag en tur i skoven forud for dette efterårsmåltid og gå på jagt efter både kantareller, champignoner, Karl Johan og spisekastanjer.

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 30. september 2022 | Nr. 6 2022

Ingredienser

• 200 g blandede svampe (champignon, kantareller, Karl Johan etc.)

• 30 g tørrede skovsvampe

• 2 skalotteløg

• 2 fed hvidløg

• 25 g Løgismose smør

• 1 dl tør sherry

• 5 dl hønsefond

• 2,5 dl Løgismose piskefløde

• 100 g spisekastanjer, kan købes i butikken på Nordre Toldbod

• Salt, peber og citron

­

SÅDAN GØR DU

1. Udblød de tørrede skovsvampe i vand. Skær de friske svampe i mindre stykker, og steg dem i smør i en gryde med tynde skiver skalotteløg og hvidløg. Dryp de tørrede svampe, og tilsæt dem til gryden.

2. Tilsæt sherry til suppen, og lad den koge næsten væk. Tilsæt herefter hønsefond, og lad suppen simre til svampe og løg er møre.

3. Tilsæt 2 dl piskefløde, og lad suppen koge igennem, og blend den herefter grundigt til den er helt fin og cremet. Smag til med salt, peber og citronsaft.

4. Steg svampe og kastanjer på en pande, og anret dem i dybe tallerkener og hæld suppe udover.

5. Pynt evt. med let pisket flødeskum og tynde skiver af rå champignon.

  Du finder forskellige svampe, tørre som friske, og spisekastanjer i butikken på Nordre Toldbod.