Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

CRÈME BRÛLÉE med jernurt og syltede pærer

4 PORTIONER

INGREDIENSER

SYLTEDE PÆRER
2 pærer
1 citron
3 dl vand
1⁄2 dl sukker

CRÈME BRÛLÉE
5 dl piskefløde
65 g sukker
1⁄2 stang vanilje
1 spsk tørret jernurt
6 pasteuriserede
æggeblommer
2-3 syltede pærer
ca. 2 spsk rørsukker

SÅDAN GØR DU:

SYLTEDE PÆRER: Skræl pærerne, del dem på langs og fjern stilk og kærnehus. Gnid dem med citron. Kom vand og sukker i en gryde og lad det koge ind i et par minutter. Læg pærerne i gryden og kog dem møre ved svag varme. Husk at de stadig skal have bid. Beregn fra 5-10 minutter alt efter sort og størrelse. Lad pærerne køle af i lagen.

CRÈME BRÛLÉE: Kom fløde, sukker, vaniljestang og jernurt i en gryde og lad det koge op. Sigt derefter massen og vend forsigtigt æggeblommerne i med en dejskraber.

Skær pærerne i tern, fordel dem i bunden af formene og hæld ægge-flødeblandingen over pærerne.

Sæt formene i ovnen og bag dem med varmluft ved 90-95 grader i ca. 2 timer, til de er faste.

Tag dem ud af ovnen og afkøl helt, inden de karamelliseres med rørsukkeret på toppen. Dette gøres bedst med en gasbrænder, men man kan også sætte dem under grillen i ovnen. Hold et vågent øje med dem, da det lige pludseligt kan gå stærkt, og de smager, trods navnet, ikke godt brændt.

Server straks.