• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Coq au Vin

4 PERSONER

INGREDIENSER

1 kg Løgismosekylling
1 flaske bourgogne
1 dl æblecidereddike
4 kviste rosmarin
4 kviste timian
5 fed hvidløg
20 sorte peberkorn
1 spsk smør
1 l hønsefond
200 g pastinak
200 g persillerødder
200 g knoldselleri
100 g tørsaltet bacon
1 tsk olie
200 g champignon
200 g perleløg
1-2 spsk Maizena
salt og friskkværnet peber
Opskrift på Coq au vin

SÅDAN LAVER DU COQ AU VIN:

Skær kyllingekødet i strimler eller tern på ca. 4 x 4 cm. Mariner kødet natten over med vin, æblecidereddike, rosmarin, timian, knuste fed hvidløg og sort peber.

Skræl imens gulerødder, persillerødder og knoldselleri og skær dem i tern på 2 x 2 cm. Giv grøntsagsternene et kort opkog i letsaltet vand, så de stadigvæk har bid.

Skær skindet af baconen og skær den derefter i tern på 2 x 2 cm. Steg baconternene sprøde på en pande i lidt olie, lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og gem fedtstoffet. Skyl og rens champignonerne, skær dem i kvarter og steg dem gyldne i fedtet fra baconen.

Tag kødet op af marinaden, dup det tørt med køkkenrulle, og brun det i smør i en stegegryde. Kog imens marinaden ind til en tredjedel. Læg kødet i gryden med marinade og tilsæt hønsefond. Lad kødet koge under låg i ca. 10 minutter.

Tag kødet op ad gryden og jævn saucen med Maizena og smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra rødvin. Kom nu kød, bacon og grøntsager tilbage og gryden og lad det simre 45 minutter. 

Server f.eks. med kartoffelmos eller rustikke grøntsager. Eller gør som i Frankrig! Spis retten sammen med et stykke baguette.

Det gode grej

Spansk keramik

Breda Segra' s ildfaste keramikfade er ideelle til Coq au vin.

Se dem her