• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Coq au riesling

Skal Alsace-stemningen for alvor gennemføres er det, i selskab med de charmerende hvide vine, næsten obligatorisk at sætte coq au Riesling på bordet. Det lyse og lette take på den klassiske coq au vin, som traditionen tro tilberedes med rødvin, er et friskt og behageligt fedmefuldt indslag i sommerkøkkenet. Nyder du den fritgående kylling i cremet alsacisk flødesauce med et duggende køligt glas af de viste vine, er det lige før tilværelsen bliver for god... men også kun lige før.

Opskrift til 2 personer

INGREDIENSER

1 pakke Løgismose-kyllinglår
Ca. 80 g god tør bacon eller panchetta 300 g svampe – gerne lidt blandede
1⁄4 knoldselleri
2 rødløg
2 fed hvidløg
Frisk timian
Et par laurbærblade
1⁄4 l Riesling
1⁄4 l piskefløde
Salt og peber
1 bundt bredbladet persille

SÅDAN LAVER MAN COQ AU RIESLING:

Varm en stegegryde op, og brun kyllinglårene rigtig godt af ved mellem-varme (ca. 10 min på skindsiden og 5 min. på den anden side). Svampe og selleri renses, skæres i passende stykker og tilsættes i gryden sammen med tern af bacon, og det hele brunes godt af.

Løg pilles, vaskes og skæres i både og kommes i gryden. Timian vaskes og tilsættes sammen med hvidvinen.

Lad alkoholen koge af vinen og tilsæt nu fløden. Sæt låg på, skrue ned, og lad det simre i 35-45 min. ved svag varme.

Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft. Drys hakket persille ud over retten lige før serve- ring. Spis retten med kartoffelmos eller pasta.

Henkogning

Coq au riesling

Har du tid og mod på at kaste dig ud i køkkenet.

Lær opskriften her