COQ AU RIESLING I HENKOGNINGSGLAS
OPSKRIFT TIL 4 PERSONER
Har du tid og mod på at kaste dig ud i selv at stå i køkkenet, får du her opskriften på Coq au Riesling, som er udviklet af kokkene hos Løgismose.
INGREDIENSER
- 1 flaske Riesling
- 4 kviste rosmarin
- 4 kviste timian
- 1 tsk enebær
- 1 tsk sennepskorn
- 1 tsk sorte peberkorn
- 1 tsk korianderfrø
- 100 g tørsaltet bacon
- 1 tsk olie til at stege bacon i
- 200 g champignon
- 200 g perleløg
- 5 dl hønsefond
- 5 dl Løgismose piskefløde
- 1-2 spsk Maizena
- Saft fra 1 citron
- 1 dl æblemost

SÅDAN GØR DU
Del kyllingen i bryst og lår og del både bryst og lår i to stykker. Mariner kyllingestykkerne i 1 døgn med riesling, rosmarin, timian, enebær, sennepskorn, peberkorn og korianderfrø. Tag kyllingestykkerne op af marinaden, dup dem tørre med køkkenrulle og brun dem i ovnen ved 190 grader i ca. 25 minutter. Gem marinaden.
Skær skindet af baconstykket og skær det derefter i tern på 2 x 2 cm. Steg baconternene sprøde på en pande i lidt olie, lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og gem fedtstoffet. Skyl og rens champignonerne, skær dem i kvarter og steg dem gyldne i fedtet fra baconen. Kog perleløgene møre i 5-7 minutter og pil dem.
Si marinaden over i en gryde og lad den koge ind til ca. 1⁄3. Tilsæt derefter hønsefond og øde og jævn saucen med Maizena. Smag til med citron, æblemost, salt og peber.
Kom nu kyllingestykkerne, champignon, perleløg og bacon i glassene og dæk med saucen. Lad være med at overfylde glassene, da der skal være plads til, at indholdet bobler under henkogningen. Tør glassets kant af med et rent viskestykke og klips låget på. bages ved varmluft 130 grader i ca. 30 minutter, eller til indholdet koger i alle glassene. Afkøl glassene med lukket låg.
Ved servering varmes retten i en tykbundet gryde. Server gerne med späzle, ris, eller igen et stykke godt brød.
Velbekomme!
WECK HENKOGNINGSGLAS
Se hele udvalget af Weck-glas
Prøv også Coq au Vin
Coq au Vin er lavet på mørkkogt kylling i rødvin fra Bourgogne med søde perleløg, sprøde gulerødder, saltet bacon og bløde champignoner.

Prøv også serveringsklar Coq au Riesling
Servér Coq au Riesling for dine gæster. Et let og lyst take på den klassiske Coq au vin, der traditionen tro er lavet på rødvin. En frisk og behagelig ret.