30/6/2022 | Magasin 4 2022
Coq au Riesling
Coq au Riesling er ren Løgismose klassik. I 10’erne, før det blev moderne at købe sit måltid på glas, kunne man på Nordre Toldbod hente den alsaciske, lyse og lette take på den klassiske Coq au Vin, og naturligvis få anbefalet den helt rette flaske Riesling til. Moderne eller ej, Coq au Riesling holder og Magnus’ version med små karotter, bælgede ærter og Løgismose økologisk bacon er ren sommerlykke. Det her er opskriften, du skal prøve – måske den går hen og bliver den næste klassiker hjemme hos dig!
Ingredienser
- 1 stk Løgismose kylling delt i 8 stykker
- 150 g tørsaltet bacon
- 1 flaske Riesling
- 1 kvist timian
- 2 laurbærblade
- 4 fed hvidløg
- 20 peberkorn
- 2 dl Løgismose æblemost
- Løgismose olivenolie til stegning
- Løgismose smør til stegning
- 1 liter hønsefond
- 1 melbolle
- Løgismose piskefløde 38%
- 1 spsk Løgismose creme fraiche 18%
- 10 nye gulerødder , skyllet og skåret i mundrette stykker
- 10 nye løg , skåret i halve eller kvarte
- 500 g ærter i bælg , bælget
- Urter til garnering , f.eks. estragon, kørvel, persille
Sådan gør du
Step 1.
Drys kyllingestykkerne med salt og læg dem i en beholder med hvidvin, timian, laurbærblade, hvidløg og peberkorn. Lad kyllingen ligge i marinaden alt fra 1 – 2 timer eller hvis tiden er til det, natten over.
Step 2.
Tag kyllingestykkerne op af væsken og dup dem tørre.
Step 3.
Hæld væsken i en gryde sammen med æblemost og urter. Kog det ind til det halve.
Step 4.
Steg kyllingestykker og bacon gyldenbrunt i smør og olie.
Step 5.
Sigt urterne fra væsken.
Step 6.
Tilsæt fond og kyllingelårene. Lad lårene simre under låg i 15-18 minutter. Tilsæt så bryststykkerne samt bacon de sidste 15-18 minutter.
Step 7.
Tilbered imens gulerødder og nye løg i en klat smør og 2-3 spsk. vand i en kasserolle, til de er al dente. Sæt til side.
Step 8.
Tag kyllingestykker og bacon op af gryden med fond, dæk til og lad trække.
Step 9.
Jævn den tilbageværende fond med en melbolle og tilsæt en lille smule piskefløde og creme fraiche.
Step 10.
Kom kylling, bacon, gulerødder, løg samt bælgede ærter tilbage i fonden, når den er færdig.
Step 11.
Varm det hele igennem og servér med det samme, gerne med nye kartofler og top med masser af urter.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...