Coq au riesling

2 HENKOGNINGSGLAS À 1 LITER

INGREDIENSER

  • 1 hane (alternativt 1 stor økologisk eller fritgående kylling)
  • 1 flaske riesling
  • 4 kviste rosmarin
  • 4 kviste timian
  • 1 tsk enebær
  • 1 tsk sennepskorn
  • 1 tsk sorte peberkorn
  • 1 tsk korianderfrø
  • 100 g tørsaltet bacon
  • 1 tsk olie til at stege bacon i
  • 200 g champignon
  • 200 g perleløg
  • 5 dl hønsefond
  • 5 dl piskefløde1-2 spsk Maizena
  • saft fra 1 citron
  • 1 dl æblemost
  • salt og friskkværnet peber

SÅDAN LAVER DU COQ AU RIESLING:

Del hanen i bryst og lår og del både bryst og lår i to stykker. Mariner hanestykkerne i 1 døgn med riesling, rosmarin, timian, enebær, sennepskorn, peberkorn og korianderfrø. Tag hanestykkerne op af marinaden, dup dem tørre med køkkenrulle og brun dem i ovnen ved 190 grader i ca. 25 minutter. Gem marinaden.

Skær skindet af baconstykket og skær det derefter i tern på 2 x 2 cm. Steg baconternene sprøde på en pande i lidt olie, lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og gem fedtstoffet. Skyl og rens champignonerne, skær dem i kvarter og steg dem gyldne i fedtet fra baconen. Kog perleløgene møre i 5-7 minutter og pil dem.

Si marinaden over i en gryde og lad den koge ind til ca. 13. Tilsæt derefter hønsefond og fløde og jævn saucen med Maizena. Smag til med citron, æblemost, salt og peber.
Kom nu hanestykkerne, champignon, perleløg og bacon i glassene og dæk med saucen. Lad være med at overfylde glassene, da der skal være plads til, at indholdet bobler under henkogningen. Tør glassets kant af med et rent viskestykke og klips låget på. Bages ved varmluft 130 grader i ca. 30 minutter, eller til indholdet koger i alle glassene. Afkøl glassene med lukket låg.

Ved servering varmes retten i en tykbundet gryde. Server gerne med späzle, ris, eller igen et stykke godt brød.

Smagen af Frihed

Løgismose kyllingen

Læs mere