Confiterede andelår

Ingredienser

Andelår

Andefedt, ca. dobbelt så meget som der er andelår

Knuste enebær

Frisk timian og rosmarin

Salt – 8-10 g per kg. and

Hvidløg

 

Confiteret andelår med rødkålssalat

Sådan gør du:

Dagen før: Krydr andelårene med salt, knuste enebær, hvidløg samt vasket timian og rosmarin. Lad kødet trække med krydderblandingen, på køl natten over.

 

På dagen: Skyl eventuelt saltrester og krydderier af, og dyp kødet tørt.

Placer andelårene I en gryde eller en høj bradepande og overhæld dem med smeltet andefedt til de er helt dækkede.

Pocher andelårene ved svag varme, til de er helt møre, ca. 2-3 timer afhængig af størrelse.

Ved servering: Steg andelårene sprøde på skindet på en varm pande eller i ovnen ved 180 grader i ca. 12-15 min.

Servér andelårene med klassisk tilbehør eller en frisk rødkålssalat.