Confit de canard med linser fra Puy

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

INGREDIENSER

Andelår

4 andelår

4 kviste timian

4 kviste rosmarin

4 laurbærblade

4 fed hvidløg

1 tsk knuste enebær

400 g andefedt

2 spsk salt

Linser

4 dl linser fra puy

2 gulerødder

1 porre

2 stilke blegselleri

1 skalotteløg

2 fed hvidløg

1 spsk Løgismose olivenolie

1⁄2 dl Løgismose æblecidereddike

1 l hønsefond

1 håndfuld hakket persille
Salt og friskkværnet peber

 

 

SÅDAN GØR DU

Andelår

  1. Skyl de friske krydderurter grundigt, dup dem tørre på køkkenrulle og hak dem groft sammen med laurbærblade, hvidløg og enebær. gnid lårene med krydderierne og lad dem hvile på køl i ca. 12 timer til næste dag.
  2. Varm andefedtet op til lige under kogepunktet i en kasserolle. børst andelårene fri for krydderier og lad dem simre i fedtet, i ca. 1 1⁄2-2 timer, til de er helt møre. Det er meget vigtigt, at fedtstoffet ikke bliver for varmt, da kødet så begynder at stege. Andelårene kan med fordel tilberedes og gemmes på køl i flere uger. Vælger du denne metode, skal du blot lægge lårene i et skoldet henkogningsglas, og derefter dække dem med et lag af det sigtede andefedt.
  3. Steg lårene sprøde og gyldne på panden eller i ovnen, inden servering.

Linser

  1. Start med at give linserne et opkog og hæld dem over i en sigte. Skræl og vask gulerødder, porre og blegselleri og skær dem i grove tern. Sauter grøntsagerne med finthakket skalotteløg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde og tilsæt derefter linserne. Hæld æbleeddiken ved, lad den koge lidt ind og tilsæt hønsefonden. Kog linserne møre ved jævn varme under låg i ca. 20 minutter og rør af og til i gryden. Smag til sidst linserne til med persille, salt og peber.
  2. Servér andelårene og linserne sammen i en dyb tallerken eller lille serveringsskål.