• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Confit de canard

 Med linser fra Puy

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

ANDELÅR:

4 andelår
4 kviste timian
4 kviste rosmarin
4 laurbærblade
4 fed hvidløg
1 tsk knuste enebær
400 g andefedt
2 spsk salt

LINSER

4 dl linser fra puy
2 gulerødder
1 porre
2 stilke blegselleri
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1⁄2 dl æbleeddike
1 l hønsefond
1 håndfuld hakket persille
salt og friskkværnet peber

SÅDAN CONFIT DE CANARD

ANDELÅR:

Skyl de friske krydderurter grundigt, dup dem tørre på køkkenrulle og hak dem groft sammen
med laurbærblade, hvidløg og enebær. gnid lårene med krydderierne og lad dem hvile på køl i ca. 12 timer til næste dag.

Varm andefedtet op til lige under kogepunktet i en kasserolle. børst andelårene fri for krydderier og lad dem simre i fedtet, i ca. 1 1⁄2-2 timer, til de er helt møre. Det er meget vigtigt, at fedtstoffet ikke bliver for varmt, da kødet så begynder at stege.

Andelårene kan med fordel tilberedes og gemmes på køl i flere uger. Vælger du denne metode, skal du blot lægge lårene i et skoldet henkogningsglas, og derefter dække dem med et lag af det sigtede andefedt.

Steg lårene sprøde og gyldne på panden eller i ovnen, inden servering.

LINSER:

Start med at give linserne et opkog og hæld dem over i en sigte. Skræl og vask gulerødder, porre og blegselleri og skær dem i grove tern. Sauter grøntsagerne med finthakket skalotteløg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde og tilsæt derefter linserne. Hæld æbleeddiken ved, lad den koge lidt ind og tilsæt hønsefonden. Kog linserne møre ved jævn varme under låg i ca. 20 minutter og rør af og til i gryden. Smag til sidst linserne til med persille, salt og peber.

Server andelårene og linserne sammen i en dyb tallerken eller lille serveringsskål.

Mangler du desserten?

Herlig opskrift på brændte figner med creme chantilly og karamelsovs.

Lær opskriften her