• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Clafoutis med kirsebær

Clafoutis er en fransk dessert, der har sit ophav i den franske region LimousinClafoutis er bær, traditionelt sorte kirsebær, der dækkes af en dej, næsten creme, bestående af æg, sukker, mælk og mel. Clafoutis kan laves med et væld af frugter; f.eks. rabarber, blommer eller brombær. Denne klassiske opskrift er med kirsebær, der er spækfyldt med saft og sødme netop nu.

INGREDIENSER  

330 g udstenede kirsebær 
65 g mel 
65 g sukker 
3 æg  
1 blomme 
4 dl sødmælk 
85 g creme fraiche 
3 cl rom 
1 vaniljestang 
Smør, til at smøre formen (diameter 21-22 cm) 

Sådan laver du Clafoutis

Tænd ovnen på 200 °C. Slå æggene ud i en skål og tilsæt mælk, creme fraiche og vaniljekorn. Blend kort med en stavblender eller pisk hårdt med håndpisker.  

Tilsæt herefter sukker, mel og rom samtidigt med at du pisker med et piskeris, så der ikke opstår klumper. Dejen ligner til forveksling en pandekagedej. 

Smør formen med smør og strø sukker på siderne af formen og i bunden.

Hæld en tredjedel af dejen i formen og bag den i 8-10 minutter. Tag den herefter ud og fordel kirsebærrene på en halvbagte bund og hæld derefter resten af dejen ud over. Stil den tilbage i ovnen og bag yderligere i ca. 20-25 minutter til kagen er gyldenbrun og fast. 

Nyd kagen lun eller ved stuetemperatur med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.