Citrontærte

 Med brændt marengs

 

1 TÆRTE

INGREDIENSER

TÆRTEDEJ
125 g koldt smør
100 g sukker
250 g hvedemel
1 æg

CITRONCREME
2 æg
100 g sukker
saft og skal af 1 økologisk citron
6 dl fløde

MARENGS
50 g pasteuriserede æggehvider
50 g sukker
50 g flormelis

SÅDAN LAVER MAN CITRONTÆRTE

TÆRTEDEJ:

Rør smør og sukker hurtigt sammen på røremaskinen. Tilsæt melet og rør æggene i et ad gangen. Rør dejen, til den har en ensartet konsistens og pak den ind i husholdningsfilm. Lad den hvile i min. 1 time på køl. Rul dejen ud i en tykkelse på ca. 1⁄2 cm og læg den i en smurt tærteform. Overskydende dej kan med fordel fryses ned og bruges en anden gang.

Sørg for, at der ingen huller er i dejen. Læg et stykke bagepapir i tærten, fyld op til kanten med salt, ris eller bønner og bag tærtebunden ved 175 grader i ca. 10 minutter. Fjern bagepapir og fyld og bag derefter tærtebunden videre i ca. 5 minutter. Lad tærtebunden køle helt af.

CITRONCREME:

Blend æg, sukker og citronsaft sammen, til sukkeret er opløst. Blend derefter fløden i og til sidst citronskallen.

Hæld cremen i den forbagte bund og bag ved 100 grader i varmluftsovn i ca. 1 time, til massen har sat sig. Lad tærten afkøle helt på køkkenbordet, inden du tager den ud af formen.

MARENGS:

Pisk æggehvider med sukker, til det er helt stift og luftigt. Pisk derefter flormelis i og fortsæt med at piske i 1 minut. Fyld marengsen i en sprøjtepose og sprøjt den på den afkølede tærte. Du kan også sagtens vælge at smøre marengsen oven på tærten.

Inden servering flamberes marengsen med en gasbrænder, til den bliver gylden. Alternativt kan du sætte tærten under grillen i ovnen, hold da hele tiden øje med den, så den ikke brænder på.

Spar tid

Erstat citroncremen med spændende curds fra The Bay Tree

Prøv vores andre gode desserter

Belgiske vafler

Lær opskriften her