• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Chokoladefondant

Denne lille dessert vækker altid glæde og en vis form for beundring hos ens gæster, når de opdager kagens bløde, flydende indre. Og når den så samtidig er meget simpel at fremstille, er lykken jo dobbelt. Med så få ingredienser er det utrolig vigtig at bruge chokolade af en vis kvalitet og intensitet. Gerne med nuancer af lidt syrlig frugt, som f.eks. Manjari fra Valrhona.

 

4 SMÅ ILDFASTE FADE

INGREDIENSER

50 g mørk chokolade 60-75 %
45 g smør
50 g sukker
20 g hvedemel
40 g pasteuriserede
æggehvider
lidt smør og mel til at
smøre kanterne af skålene

SÅDAN LAVER MAN CHOKOLADEFONDANT:

Smelt chokolade, smør og sukker i en tykbundet kasserolle ved svag varme. Blend melet i massen med en stavblender og blend til sidst æggehviderne i.

Hæld fyldet i små ildfaste skåle smurt med smør og drysset med mel. Sæt skålene i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter og lad dem derefter hvile i ca. 5 minutter, inden du forsigtigt vender dem ud af skålene. Man kan også vælge at servere desserterne direkte i skålene.

Du kan med fordel lave disse små desserter flere dage i forvejen og opbevare dem på frost. Da skal de blot tages ud i god tid og være helt optøede, inden du bager dem.

Server f.eks. fondanterne med en god vaniljeis til.

Andre god desserter

Belgiske vafler