1/1/1970 |
Chiffon med hvid chokolade, bær og hyldeblomst
Hvis du skal følge denne opskrift til punkt og prikke, kræver det, at du har en sifonflaske i huset. Har du ikke det, smager desserten også herligt med en hvid chokolademousse lavet efter klassisk opskrift. Eller gør det helt enkelt og server en god vaniljeis til.
Ingredienser
- Hyldeblomst-broken gel
- 2½ dl hyldeblomstsaft
- 3 g agar agar , købes i helsekostbutikker og specialbutikker
- Hvid chokoladechiffon
- 3 blade husblas
- 150 g Løgismose piskefløde
- 150 g Løgismose sødmælk
- 15 g sukker
- 100 g hvid grofthakket chokolade
- 2 stk æggeblommer
- Bær
- 400 g blandede bær , f.eks. brombær, ribs, hindbær, jordbær og blåbær
Sådan gør du
Hyldeblomst-broken gel
Step 1. Varm hyldeblomstsaften op til kogepunktet i en gryde og tilsæt agar agar. Kog det igennem i et par minutter og sæt det på køl, til geléen er helt kold og stivnet. Blend geléen og pres den herefter igennem et dørslag.
Hvid chokoladechiffon
Step 1. Læg husblas i blød i koldt vand. Kom fløde, mælk og sukker i en gryde, lad det koge op til kogepunktet og hæld den hvide chokolade over. Rør massen helt glat og tilsæt æggeblommer og den udblødte husblas og rør igen helt glat. Fyld massen i en sifonflaske og sæt den på køl, til indholdet er helt koldt.
Step 2. Tag flasken ud 1 time før servering, så chokoladen lige bliver lidt tempereret. Giv sifonen 2 patroner.
Step 3. Vend bær og hyldeblomstgeléen sammen og anret i glas. Top glassene med chokoladechiffon og evt. lidt urter.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...