Chiffon

Med hvid chokolade, bær og hyldeblomst

Hvis du skal følge denne opskrift til punkt og prikke, kræver det, at du har en sifonflaske i huset. Har du ikke det, smager desserten også herligt med en hvid chokolademousse lavet efter klassisk opskrift. Eller gør det helt enkelt og server en god vaniljeis til.

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

HYLDEBLOMST- BROKEN GEL
1⁄2 dl hyldeblomstsaft
3 g agar agar, købes i helsekostbutikker og specialbutikker

CHOKOLADECHIFFON
3 blade husblas
150 g fløde
150 g sødmælk
15 g sukker
100 g hvid grofthakket
chokolade
2 æggeblommer

BÆR
400 g blandede bær, f.eks. brombær, ribs, hindbær, jordbær og blåbær

SÅDAN LAVER DU DIN CHIFFON

HYLDEBLOMST-BROKEN GEL: Varm hyldeblomstsaften op til kogepunktet i en gryde og tilsæt agar agar. Kog det igennem i et par minutter og sæt det på køl, til geléen er helt kold og stivnet. Blend geléen og pres den herefter igennem et dørslag.

HVID CHOKOLADECHIFFON: Læg husblas i blød i koldt vand. Kom fløde, mælk og sukker i en gryde, lad det koge op til kogepunktet og hæld den hvide chokolade over. Rør massen helt glat og tilsæt æggeblommer og den udblødte husblas og rør igen helt glat. Fyld massen i en sifonflaske og sæt den på køl, til indholdet er helt koldt.

Tag flasken ud 1 time før servering, så chokoladen lige bliver lidt tempereret. Giv sifonen 2 patroner.

Vend bær og hyldeblomstgeléen sammen og anret i glas. Top glassene med chokoladechiffon og evt. lidt urter.

Butterdej med tonkamousseline

Butterdejens knasende sprødhed sammen med den søde creme og de friske bær, gør denne dessert svær at modstå.

Lær opskriften her