Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Cheesecake med lime

1 SPRINGFORM

INGREDIENSER

BUND
150 g smør
200 g digestiveskiks

CREME
1⁄2 dl pasteuriserede æggeblommer
1⁄2 dl pasteuriserede æggehvider
1⁄2 vaniljestang
150 g sukker
400 g flødeost
200 g cremefraiche 38 %
4 blade husblas

LIMEGELÉ
2 dl limesaft
4 blade husblas

SÅDAN GØR DU:

BUND: Brun smørret og rør det til en grød med knuste digestives. Hæld dejen i bunden af en springform. Bank springformen forsigtigt ned i bordet, så dejen fordeler sig jævnt over det hele. Stil den derefter på køl.

CREME: Pisk æggeblommer, æggehvider, vaniljekorn og sukker lyst og luftigt. Pisk flødeost og cremefraiche sammen og vend æggemassen heri.

Udblød husblassen i koldt vand og klem den fri for overskydende vand. Smelt den forsigtig ved svag varme i en gryde. Rør 13 af ostecremen ud i den smeltede gelatine, mens den forsigtig lunes ved fortsat svag varme, til husblassen er helt smeltet. Vend nu hurtigt med en dejskraber den lune ostemasse i den resterende ostecreme. Hæld ostecremen i springformen med den afkølede bund. Stil kagen i køleskabet og afkøl den i 3 timer.

LIMEGELÉ: Lav i mellemtiden geléen til toppen af kagen. Udblød husblassen i koldt vand og klem den fri for overskydende vand. Varm limesaften op og smelt den udblødte husblas heri. Lad nu saften afkøle, til den er omkring 35 grader, inden den hældes over den kolde cheesecake.

Stil kagen tilbage på køl i min. 1 time, inden du tager den ud af formen. Dette gøres ved enten at varme ydersiden med en gasbrænder eller ved at skære forsigtigt langs formens sider med en lille kniv, som først er varmet i lidt kogende vand. Sæt kagen på et kagefad og server den eller skær den i pæne stykker og server den på kagetallerkner.