• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Champagnesorbet 

Isproducenten Kødbyens Is, som er en af vores trofaste leverandører i butikken på Nordre Toldbod, kommer her med opskriften på deres ikoniske Champagnesorbet, som hvert år er et sandt tilløbsstykke, særligt i årets sidste uger. Isen, som kan købes i butikken op til nytår, laves af Locret Lachauds Demi Sec-Champagne, og er en festlig dessert, mellemret eller sidevogn til et glas Champagne, naturligvis på årets sidste aften, men også ved andre begivenheder, hvor iskold, festlig forkælelse er på sin plads.

Karsten fra Kødbyens Is, som mildest talt kan siges at være en is-mester, viser med sin opskrift her, hvordan du laver is, også uden at have en ismaskine. Det vigtigste er, at du rører i isen under indfrysningen, så du hindrer dannelsen af iskrystaller, som du skal undgå i den færdige is.
Find Kødbyens Is i butikken på Nordre Toldbod; i fryseren finder du fantasifulde isdesserter, som er klar til servering, og når vi nærmer os 2021, vil Champagneisen, i pind-is-form også være at finde.

OPSKRIFT TIL 1 BØTTE IS CA. 500g. 

INGREDIENSER

  • 150 gram sukker
  • 200 g vand
  • 400 g Champagne, Locret-Lachaud Demi Se

SÅDAN GØR DU

Sukker og vand vejes af i en lille gryde og koges op. Rør rundt indtil sukkeret er helt opløst.

Tag gryden af varmen og kom forsigtigt Champagne i. Rør helt forsigtigt sammen. Stil blandingen på køl i et par timer.

Champagnesorbet med ismaskine: Kør din sorbet på ismaskine indtil den er klar. Hos Kødbyens Is plejer det at tage ca. 40 minutter. Stil derefter i fryseren indtil servering.

Uden ismaskine: Kom væsken i en beholder med låg, der stilles i fryseren. Under indfrysningen skal du nu røre i din Champagnesorbet en gang hver halve time – gerne lidt oftere. Så undgår du at sorbeten krystalliserer. Det tager ca. fire timer, før den er klar til servering.