Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Cassoulet

4 PERSONER

INGREDIENSER

5 dl hvide bønner
375 g svinebryst
250 g lammebov
ca. 1 spsk andefedt
100 g hakket løg
2 fed hvidløg
1 spsk tomatpuré
1 l kalvefond
1 dl olivenolie
100 g røget bacon
1 gulerod
1 løg stukket med nelliker
1 bouquet garni
(timian, rosmarin og laurbærblade bundet sammen)
2 confiterede andelår
2 Marquez-pølser
2-3 spsk rasp
salt og friskkværnet peber

TILBEHØR
4 skiver groft hvedebrød evt. en vintersalat

SÅDAN GØR DU:

Kom de hvide bønner i en skål og dæk dem med koldt vand. Lad dem udbløde på køl natten over.

Krydr svinebrystet og lammekødet med salt og peber og brun kødstykkerne i andefedt på en pande. Når kødet er godt brunet, lægges det i en gryde. Tilsæt hakket løg, 1 fed hakket hvidløg, tomatpuré og det meste af kalvefonden. Gem lidt af kalvefonden til at supplere med senere. Lad det derefter småsimre under låg i ca. 2 timer. Tilsæt løbende lidt ekstra kalvefond, hvis det bliver nødvendigt.

Skyl de udblødte bønner, læg dem i en gryde og hæld vand på, lige nok til at bønnerne svømmer. Tilsæt olivenolie, bacon og gulerødder skåret i grove tern, løget med nelliker, 1 fed knust hvidløg og bouquet garni. Kog bønnerne i ca. 1 time, til de er møre, men ikke udkogte.

Tag grøntsager og bouquet garni op af kogelagen, når bønnerne er kogte og tilsæt svine- og lammekødet uden sauce. Tilsæt de confiterede andelår og Marquez-pølserne. Lad det nu småsimre i yderligere i ca. 1 time under låg.

Tag derefter kødet op, skær det i nogenlunde lige store stykker og bland det med saucen. Smør et ildfast fad med andefedt, og læg så skiftevis et lag bønner og et lag kød i fadet. Slut med et lag bønner, krydr jævnligt med friskkværnet sort peber. Det sidste lag bønner drysses med rasp og cassouleten bages i ovnen ved 180 grader, til retten er gennemvarm, og raspen sprød og gylden.

Server retten med lidt groft hvedebrød og en god vintersalat.