• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Carpaccio med caviar og selleri

Inden du kaster dig ud i denne ret, skal du være opmærksom på, at kødet skal i fryseren natten over. Retten er et rendyrket eksempel på, hvordan det helt simple og det ekstravagante går op i en højere enhed. Er der ikke lige penge på kontoen til at købe ægte kaviar, så vent med at lave retten til den første, at bruge andre typer fiskerogn, er ikke en mulighed. 

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

CARPACCIO
400 g kalveinderlår, mørbraden og fileten kan også bruges
2 spsk jomfruolivenolie
1 tsk groft flagesalt

SELLERI
1⁄4 knoldselleri
2 dl fløde
saft og skal af
1⁄2 økologisk citron

BRØDCROUTONER
2 skiver hvedebrød
1 spsk olivenolie

SALAT
4 stængler bladselleri
1 lille håndfuld frisé eller
anden type spæd salat
1 lille håndfuld kørvelkviste
1 lille håndfuld skovsyre
1 spsk olivenolie
1 par nip groft flagesalt
saft af
1⁄2 citron

CAVIAR
50 g Caviar, f.eks. fra ”Baerii-støren”

SÅDAN LAVER DU CARPACCIO:

CARPACCIO:

Skær inderlåret ud i bjælker på ca. 4-5 cm i diameter og ca. 12-15 cm i længden. Læg et stykke husholdningsfilm på køkkenbordet og placer kødet på midten. Rul kødet ind og stram til. Sæt kødet i fryseren i ca. 3 timer, til den er hård. Skær dagen efter tynde skiver på en pålægsmaskine eller med en brødkniv. Fordel carpaccioen på 4 tallerkner og sæt dem på køl. Tag cappaccioen ud lige inden servering og dryp lidt olivenolie over kødet og drys med flagesalt.

SELLERI:

Skær knoldsellerien ud i grove tern, kom dem i en passende gryde sammen med fløden, læg låg på gryden og kog sellerien helt mør ved lav varme. Kom sellerien i en blender og blend den helt glat. Smag til med salt, peber og citronsaft og -skal.

BRØDCROUTONER:

Skær brødet i helt fine, små tern og vend dem i lidt olieolie og salt. Bag dem gyldne i en forvarmet ovn ved 180 grader.

SALAT:

Vask bladsellerien, skær stænglerne i helt tynde skiver på et mandolinjern og læg dem isvand. Mariner salat, urter og bladselleri i 1 spsk olivenolie og lidt citronsaft.

Fordel caviar og selleripuréen oven på carpaccioen og pynt med salat og brødcroutoner.