• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Caponata

Det perfekte tilbehør til sardiner

Caponata er en siciliansk antipasto og en slags tomatiseret grøntsagsstuvning med auberginer, som kan versioneres i det uendelige. I vores udgave indgår, foruden den klassiske tomat og auberginen, blegselleri, kapers og oliven, for ekstra dybde og umami.

På trods af sin kraftige og komplekse smag er caponata en enkel ret at tilberede og den smager forrygende af sol, sommer og ferietid. Servér retten sammen med sardiner og/eller grillet brød.  

2-4 Personer

INGREDIENSER

2 dåser sardiner fra La Gondola
1-2 auberginer 
 
5 tomater 
1 stilk blegselleri  
1 løg 
1 lille håndfuld Morea-kapers  
1 lille håndfuld grønne oliven 
Olivenolie  
Eddike  
½ spsk. sukker 
salt 

Caponata i en pande. Anrettet med sardiner fra La Gondola, auberginer, blegselleri, tomater og morea-kapers

Sådan laves caponata:

Snit og sautér løg og bladselleri i olivenolie i en gryde til de tager farve. Kom da tomater, kapers, oliven og evt. salt ved, men pas på med salt, da kapers og oliven tilfører meget salt. Lad det simre så længe din indre syditaliener holder til det (gerne ½ -1 time). Skær aubergine i tern og fritér dem til de er gyldne i olivenolie. Det skal syde og sprutte idet de rammer olien. Når saucen i gryden synes klar, tilsættes aubergine-ternene. Tilsæt eddike alt efter smag og smag evt. til med lidt sukker.  

Lad caponataen hvile og servér siden med gode sardiner fra La Gondola (lun evt. sardinerne på en pande) og grillet brød. 

Så godt kan sardiner smage

Læs om den familieejede La Goldola, der fremstiller kvalitets dåsefisk efter gamle traditioner.

Læs mere