• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Cæsarsalat

Mange tror fejlagtigt, at cæsarsalaten er opkaldt efter den romerske kejser, men faktisk er historien en ganske anden. Salaten er skabt af en entreprenant, italiensk immigrant, Caesar Cardini, som kom til USA under Første Verdenskrig. På sit hotel på den mexicanske side af den amerikanske grænse serverede Cardini italiensk mad og alkoholiske drikkevarer, som man grundet datidens spiritusforbud ikke kunne købe i USA. Cardinis hotel var overvældende populært, og en aften var køkkenet stort set løbet tør for råvarer, så kokkene måtte sammensætte en ret ud fra spisekammerets ‘rester’. Med salat, brød, parmesan, æg, olivenolie og citron blev cæsarsalaten skabt og er nu gået hen og blevet en sand klassiker.

Opskrift til 4 personer

INGREDIENSER

3-4 stk hjertesalat eller romainesalat
200 g mizuna-salat.
1 agurk
Løgismose kylling, plukket kød fra en hel kylling eller 
to brystfileter skåret i tynde skriver
50 g parmesan
Salt og peber
Urter

SYLTEDE RØDLØG 2 dl sukker
2 dl vand
2 dl eddike
2 rødløg
Laurbærblade
Peberkorn

RUGBRØDSCHIPS
Rugbrød, som ikke er skiveskåret
Olivenolie
Havsalt

CÆSARDRESSING
2 dl neutral olie
2 fed hvidløg
2 pasteuriserede æggeblommer
3-4 ansjosfileter i olie
1 spsk sherryvinaigre
1 sjat Worcester-sauce
2 spsk revet parmesan
Salt og peber

Sådan tilbereder du Cæsarsalat

RUGBRØDSCHIPS
Skær rugbrødet i så tynde skiver, som du kan.
Fordel rugbrødskiverne på en bageplade med bagepapir. De skal ligge i ét lag, så brug eventuelt flere bageplader. Dryp olivenolie på rugbrødskiverne og derefter salt.

Sæt bagepladen i en forvarmet ovn ved 200 °C og bag rugbrødschipsene i 10-12 minutter.

SYLTEDE RØDLØG
Kog en syltelage af sukker, vand, eddike og krydderier og tag den af varmen når sukkeret er opløst. Læg løgene i både i et glas eller en skål af passende størrelse, og hæld syltelagen over. Lad det trække, minimum 20 minutter, og derefter kan du opbevare løgene på køl.

CÆSARDRESSING
Kom alt undtagen olien i blenderen og kør. Tilsæt olien lidt efter lidt. Hvis dressingen bliver for tyk, kan den fortyndes med lidt vand. Smag til med salt og peber.

Bland de forskellige salater i en stor skål med skiver af agurk, hvor du har fjernet den våde midte med en teske. Bland dressingen godt i salatblandingen og anret på et stort fad med plukket kylling, syltede rødløg, ager af parmesan, friske urter og sprøde rugbrødschips på toppen.