• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Côte de porc

Med grillet blomkål og estragonsmør

Du kan også tilberede denne ret som en hel svinecarré – altså hele rygstykket. Vigtigst af alt er, at benene bevares på stegestykket under tilberedningen. De hjælper med at holde på saften, og så giver det serveringen en dejlig rustik karakter. 

4 PERSONER

INGREDIENSER

KOTELETTER
4 store svinekoteletter med ben, gerne skåret fra kammens bagerste del 
½ dl olivenolie 
50 g smeltet smør 
2 fed hvidløg 
1 tsk brun farin 
1 tsk tørret chili 
Skal af ½ økologisk citron 
Salt og friskkværnet peber

BLOMKÅL
1 stort blomkålshoved 
4 spsk smeltet smør 
Salt og friskkværnet peber

ESTRAGONSMØR
200 g blødt smør 
1 spsk cremefraiche 38 % 
1 bundt finthakket estragon 
1 lille håndfuld finthakket kørvel 
2 tsk bearnaiseessens 
½ tsk cayennepeber 
Salt og friskkværnet peber

SÅDAN LAVER MAN CÔTE DE PORC:

KOTELETTER: Grill koteletterne, til de har en kernetemperatur på 60 grader. Vend dem jævnligt og pensl dem, hver gang de vendes, med en marinade af olivenolie, smeltet smør, knust hvidløg, brun farin, chili og fintrevet citronskal. Lad koteletterne trække ca. 5 minutter inden servering. Krydr med salt og peber.

BLOMKÅL: Del blomkålshovedet i 8 stykker. Pensl stykkerne med smeltet smør og krydr med salt og peber. Tilbered dem på grillen, til de er gyldne

ESTRAGONSMØR: Pisk det bløde smør og cremefraichen sammen. Tilsæt krydderurterne og smag til med bearnaiseessens og cayennepeber. Krydr med salt og peber. Lad smørret sætte sig på køl inden servering.

Denne ret egner sig fint som fadservering, eller læg det hele på et rustikt bræt, som sættes midt på bordet. Server gerne retten med et godt stykke brød.