• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Butterfly-kylling med grønt

Opskrift til 4 personer

At stege en hel kylling kan være udfordrende, da kyllingens forskellige udskæringer egentligt kalder på forskellige tilberedningstider, for at være sikker på vel - lykkede resultater hele vejen rundt.

En måde at imødekomme dette kan være at lave “butterflied chicken”, hvor den hele kylling ud - skæres til en sommerfugl-lignende position, som sikrer en mere jævn tilberedning. Følg Thomas Rodes opskrift, så er du sikret en uimodståelig middag med kylling, der er saftig og tilpas sprød på toppen – uanset om du gå efter lår eller bryst. Lad naturen finde vej til glassene med Colombaias perler og så har du et måltid i en liga for sig.

Gæstekok Thomas Rode | 31. marts 2021 | Nr. 03 2021

INGREDIENSER

• 1 Løgismose kylling befriet for vingespidser og rygben

• Skallen af ½ citron

• 1 kvist rosmarin

• 1 fed hvidløg

• Olivenolie

• Salt og peber

• 250 g markchampignon

• 1 aubergine

• 250 g babyspinat

• 4 små zittauerløg

SÅDAN GØR DU

Fjern rygbenet og bred kyllingen helt ud så al skindside vender opad og den er helt flad. Dryp kyllingen med olivenolie, revet citronskal, salt og peber. Snit et fed hvidløg og pres udover tillige med bladene fra rosmarinkvisten.

Steg kyllingen med skindsiden nedad ved moderat varme på en grillpande eller en grill når sæsonen er til det. Steg ca. 35-55 minutter, hvorefter kyllingen vendes og får 5-10 minutter på den anden side. Tag der - efter kyllingen af varmen og lad den hvile, gerne lunt, mindst 5 minutter.

Mens kyllingen steger skærer du aubergine i små trekanter og champignoner i kvarte fra top til rod. Løg pilles og skæres også i kvarte. Skyl spinat. Steg grøntsager i olivenolie ved svag varme.

Når kyllingen har hvilet giver du den 5 minutter i ovnen og skærer lår og bryster af skroget og halverer begge dele. Krydr omhyggeligt grøntsagerne med salt, peber og citronsaft. Vend til sidst spinaten i.

Servér på et stort fad.

Løgismose Kyllingen

Læs mere om Løgismose kyllingen som er opdrættet i fuld frihed og lever et luksusliv i skovene omkring Les Landes ved Pyrenæerne.

Læs mere her

Gå på opdagelse i vores opskriftunivers

Find opskrifterne her