1/1/1970 |
Brunkager
Ingredienser
- 200 g Løgismose smør
- 100 g lys sirup
- 200 g brun farin
- 400 g Løgismose hvedemel
- 2 spsk hakket pomerans
- 40 g mandelsplitter
- 4 g stødt nellike
- ½ tsk stødt kanel
- 1 tsk potaske
Sådan gør du
Step 1.
Smelt smør og sirup i en gryde og rør det sammen med den brune farin.
Step 2.
Opløs potasken i lidt koldt vand og tilsæt massen.
Step 3.
Tilsæt hvedemel, pomerans, mandelsplitter, nellike og kanel og rør det hele godt sammen til en ensartet masse.
Step 4.
Rul dejen i 1-2 ruller og lad den hvile i køleskab 30 minutter.
Step 5.
Skær dejen i skiver a ca. 2 mm tykkelse. Bag brunkagerne ca. 8-10 minutter ved 180.
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder.
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Kernerugbrød uden surdej
Vores opskrift på rugbrød uden surdej er med Løgismose økologiske rugmel og -kerner samt Løgismose k...
Karamelliseret løgtærte med munster
Den klassiske Tarte Tatin er muligvis en af vores favoritdesserter, fordi den karamelliserer så fryd...
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...
Quatre-quarts aux pruneaux
Har du besøgt den franske nordkyst, nærmere bestemt Bretagne, har du formentlig smagt på denne simpl...
Panforte - Kagen til hele julemåneden
Panforte betyder ”stærkt brød” på italiensk, og navnet gør da også kagen en bjørnetjeneste, da både ...