BRUNKAGER

Brunkagen er en klassisk julesmåkage blandt vaniljekranse og pebernødder. Julekrydderier som kanel og nelliker bidrager ikke blot med en duft og smag af den søde jul, men leder tankerne hen på hyggelige stunder og magiske tider. 

INGREDIENSER

200 g Løgismose smør
100 g lys sirup
200 g brun farin
400 g Løgismose hvedemel
2 spsk hakket pomerans
40 g mandelsplitter
4 g stødt nellike
½ tsk stødt kanel
1 tsk potaske

SÅDAN GØR DU

  1. Smelt smør og sirup i en gryde og rør det sammen med den brune farin.
  2. Opløs potasken i lidt koldt vand og tilsæt massen.
  3. Tilsæt hvedemel, pomerans, mandelsplitter, nellike og kanel og rør det hele godt sammen til en ensartet masse.
  4. Rul dejen i 1-2 ruller og lad den hvile i køleskab 30 minutter.
  5. Skær dejen i skiver a ca. 2 mm tykkelse. Bag brunkagerne ca. 8-10 minutter ved 180 °C. 

se flere juleopskrifter

Risalamande, flæskesteg, brunkager og æbleskiver – find opskrifter på det hele til julen.

se alle opskrifter