Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Brunchpølser med spejlæg og baked beans

4 PERSONER

INGREDIENSER

BRUNCHPØLSER
1 pakke lammetarme – ca. 5 meter eller 110-120 g 
100 g morkler eller andre svampe 
1 spsk smør til stegning 
500 g skært kalvekød, gerne fra køllen 
500 g svinenakkekam 
500 g røget bacon 
2 løg 
10 g krydderblanding, se nedenfor 
25 g salt 
Salt og friskkværnet peber

KRYDDERIBLANDING
20 g sort peber 
10 g koriander 
8 g muskatnød 
4 g allehånde
2 g kardemomme

BAKED BEANS 
200 g hvide bønner
2 skiver bacon
50 g soltørrede tomater i olie
1 finthakket løg
2 fed hvidløg
1 finthakket rød chili
2 stilke rosmarin
2 stilke timian
Vindruekerneolie til stegning
1 dåse hakkede flåede tomater
2½ dl hønsefond

GRØNNE BØNNER
100 g grønne bønner 
1 lille håndfuld salat og krydderurter, f.eks. frisésalat og kørvel 
1 spsk olivenolie 
1 stænk citronsaft
Salt og friskkværnet peber

Æg
4 æg

 

SÅDAN GØR DU:

BRUNCHPØLSER: Start med at udbløde tarmene i koldt vand i ca. 20-25 minutter. Rens morklerne med en bagepensel, og rist dem på panden i smør. Krydr med salt og peber. Lad dem afkøle og hak dem herefter fint. Skær kød og løg i grove tern og kør det igennem kødhakkeren på den fine klinge. Bland krydderier og morkler i farsen med hænderne. Hvis du ikke tør smage på den rå fars, laves en stegeprøve på panden. Juster evt. med mere af krydderiblandingen eller salt og peber.

Skær eller klip tarmene i længder på ca. 50 cm. Skub den ene ende af tarmen på røremaskinens pølsehorn og træk et stykke på ca. 10 cm fri, så tarmen, når farsen er fyldt i, til sidst kan lukkes med en knude. Er I to personer, fylder den ene fars i røremaskinen, mens den anden sørger for stille og roligt at trække tarmen frem fra pølsehornet og trække pølsen væk fra maskinen. Sæt en bradepande eller lign. under maskinen, som pølsen trækkes ned i. Overfyld ikke tarmen, da pølserne vil sprække under tilberedningen. Stop maskinen, når tarmen er ved at være brugt og træk det resterende stykke tarm på ca. 10 cm af. Slå en knude i hver ende af tarmen. Form pølserne i den længde du ønsker, f.eks. 6-8 cm. Gør dette ved at sno tarmen, eller ved at binde et stykke kødsnor rundt om tarmen.

Kog en gryde med vand op og giv pølserne en let blanchering i ca. 1-2 minutter. Lad dem herefter hvile på køl, indtil de skal på grillen eller panden. Prik et par huller i pølserne med en kødnål, så sprækker de ikke så let.

BAKED BEANS: Skyl de hvide bønner grundigt, kom dem i en skål, dæk med koldt vand og sæt dem til udblødning natten over på køl. Kassér vandet og skyl bønnerne igen.

Hak krydderurterne, skær bacon og de soltørrede tomater i tern. Sauter bacon, løg, hvidløg, chili, rosmarin og timian i lidt olie i en gryde, tilsæt de soltørrede tomater og sving det hele rundt et par gange. Kom de flåede tomater i sammen med hønsefonden og lad det koge op. Smag til med salt og peber og tilsæt de hvide bønner.

Hæld grydens indhold i et ildfast fad, dæk fadet med et låg eller stanniol og sæt det i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 1 time, til bønnerne er møre.

GRØNNE BØNNER: Nip enderne af de grønne bønner og blancher dem i letsaltet vand i ca. 1 minut, så de stadig har masser af bid. Afkøl dem herefter i iskoldt vand. Del dem på langs og mariner dem sammen med salaten og krydderurterne i olivenolie og et stænk citronsaft. Smag til med salt og peber.

Steg pølserne og tilbered spejlæggene lige inden servering. Anret gerne denne ret på et stort fad eller bræt, som sættes midt på bordet og pynt med de marinerede grønne bønner og salaten.