Brombær-fragilité

Til denne opskrift rulles fragilitébunden sammen omkring brombærcremen, men betragt fragilité-opskriften som en basisopskrift, hvor du selv vælger, om du f.eks. vil skære den ud i mindre stykker og bygge desserten op lag på lag som mille feuilles-kager eller for den sags skyld bruge fragilitéen som lagkagebund. Ligeledes kan brombærrene sagtens erstattes af andre bær.

INGREDIENSER

FRAGILITÉ

100 g hasselnøddeflager
125 g marcipan
0,6 dl sødmælk
11⁄2 dl pasteuriserede 
æggehvider
125 g flormelis

BROMBÆRCREME

6 blade husblas
200 g brombær
1⁄2 dl vand
4 pasteuriserede 
æggeblommer
75 g sukker
1 vaniljestang
31⁄2 dl letpisket fløde

BROMBÆR

1 stor håndfuld friske brombær

SÅDAN GØR DU

FRAGILITÉ: Rist hasselnøddeflagerne i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 5 minutter, til de er gyldne og lad dem herefter køle af på køkkenbordet. Rør marcipan og mælk godt sammen og pisk æggehviderne stive med flormelis. Vend forsigtigt de to ting sammen og vend nødderne forsigtigt i. Smør fragilité-dejen ud på en bageplade dækket med bagepapir og sæt den i en forvarmet ovn ved 160 grader. Bag fragilitéen, til overfladen er let gylden og dejen rejser sig igen, når du giver den et let tryk med en finger. Beregn ca. 20 minutter.

Lad fragilitéen køle af på køkkenbordet. Dæk den evt. med et viskestykke, så den holder på fugten.

BROMBÆRCREME: Læg husblas i blød i koldt vand. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med bagsiden af kniven. Kom brombærrene i en kasserolle med lidt vand i bunden og lad bærrene koge ud ved svag varme. Purér bærrene med en stavblender, rør den udblødte husblas i og lad puréen køle lidt af på køkkenbordet. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt. Vend brombærpuréen sammen med æggeblommerne og vend forsigtigt den letpiskede fløde i til sidst.

Del de friske brombær på langs. Fordel cremen med en dejskraber på fragilitebunden og drys med lidt friske brombær. Rul herefter bunden sammen som en roulade. Lad fragilitéen sætte sig på køl i et par timer inden servering.

Drys evt. med lidt flormelis og pynt med friske brombær inden servering.

Dessert opskrifter med bær