30/6/2021 | Magasin 7 2021
Brasiliansk culotte med fladbrød og chimichurri
I Sydamerika er kød ligeså væsentlig en del af kosten, som rugbrød er i Danmark. Kød i et utal af udskæringer perfektioneres med marinader, forskellige tilberedningsmetoder og serveres med et hav af tilbehør. Okseculotten, som mange kender i klassisk helstegt form, har her fået brasilianske rytmer i kroppen når den grilles på spyd og serveres med fladbrød og chimichurri – en spicy og aromatisk krydderurte-salsa.
Ingredienser
- Culotte
- 1 okseculotte , af bedste kvalitet (ca. 1,4 kg.)
- Salt
- Olivenolie
- Fladbrød
- 750 g Løgismose Tipo 00
- 4 dl vand
- 6 spsk olivenolie
- 2 tsk salt
- Chimichurri
- 1 bundt koriander
- ½ bundt persille
- ½ frisk chili , efter smag
- 1 fed hvidløg
- Lime
- ½ dl olivenolie
- ½ dl hvidvinseddike
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Bland mel, vand, olie og salt og ælt det godt sammen. Lad dejen trække ca. 30 minutter. Hak dejen ud i ca. 12 små kugler og rul dem ud til fladbrød.
Step 2.
Fjern senen på bagsiden af culotten (hvis der er en). Skær fedtet på toppen til, så der maks er 0,5-1 cm tilbage og rids det tilbageværende.
Step 3.
Skær culotten i tykke skiver på tværs af fibrene, ca. 8-10 cm tykke skiver. Kom culotten på et stort spyd eller rotisseri, hvor kødstykkerne foldes i et ‘u’, så fedtsiden vender ud.
Step 4.
Hak krydderurter og hvidløg fint og kom i en skål. Tilsæt saft af en lime, friskhakket chili, olivenolie, eddike og salt og peber og bland godt sammen. Lad din chimichurri trække mens du griller kød og brød.
Step 5.
Varm grillen godt op, og placér de varme kul eller brænde i siden af grillen, så fedtet fra spyddene ikke drypper direkte ned i dem.
Step 6.
Drys culotte-spyddet med havsalt og grill på alle sider til det er gyldent og sprødt udenpå, ca. 20 minutter. Lad herefter kødet trække i min. 15 minutter.
Step 7.
Steg fladbrød på en almindelig pande eller på en grill hvis du har udstyr til det. Pensl med brunet smør inden de steges, og steg på hver side til de er gyldne og gennembagte.
Step 8.
Skær culotten direkte fra spyddet, så du får fine tynde kødstykker.
Step 9.
Servér kødet i de lune fladbrød med chimichurri på toppen.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...