• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

BRANDADE PÅ KULLER
med marinerede rosenkål og salte mandler

4 PERSONER

INGREDIENSER

BRANDADE
200 g kullerfilet
400 g skrællede kartofler
2 kviste timian
2 kviste rosmarin
2 laurbærblade
5 enebær
2 grofthakkede skalotteløg
2 fed grofthakkede hvidløg
4 dl sødmælk
1 tepose, kaffefilter eller et
stykke gazebind
50 g smør
1 dl olivenolie
salt og friskkværnet peber

ROSENKÅL

400 g rosenkål
1 tsk dijonsennep
1⁄2 dl hvidvinseddike
1⁄2 dl olivenolie
revet skal af 1 økologisk
citron
1 skalotteløg
salt og friskkværnet peber

SALTE MANDLER

200 g mandler, gerne Valencia 
2 dl vand
1 tsk groft salt

 

Brandade på kuller

SÅDAN GØR DU:

BRANDADE: Drys fisken med salt og lad den trække på køl i min. 2 timer, men gerne natten over. Skyl fisken i iskoldt vand og dup den tør med køkkenrulle. Skær fisk og kartofler i grove stykker. Læg timian, rosmarin, laurbærblade og enebær i en tepose og snør den sammen. Kog alle ingredienser, dog ikke smør og olie, i en tykbundet gryde med låg i ca. 20 minutter, til de er møre. Rør af og til i gryden. Tag teposen op og tilsæt smør og olie og purér massen jævn med et piskeris. Smag til med salt og peber.

ROSENKÅL: Skær bunden af rosenkålene og pil bladene af. Skær igen bunden af, når det ikke er muligt at få fat i bladene og fortsæt, indtil kun hjertet er tilbage. Blancher hjerter og blade i letsaltet vand og kom dem derefter direkte over i en skål med isvand. Bland sennep, eddike, olie og citronskal til marinade i en skål. Pil skalotteløget og skær det i papirstynde ringe og mariner det i marinaden i 10 minutter. Dup forsigtigt rosenkålene tørre med køkkenrulle og vend dem sammen med skalotteløget. Smag til med salt og peber.

SALTE MANDLER: Kom alle ingredienserne i en gryde og bring vandet i kog. Lad vandet koge helt væk og læg mandlerne i et ildfast fad, som stilles i en 150 grader varm ovn. Bag mandlerne i ca. 30 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.

 

Server brandaden varm i et glas eller en dyb tallerken med marinerede rosenkål og salte mandler ovenpå.