Braiseret lammeskank

 

En intens og smagsrig oplevelse med masser af saft og kraft. Retten kan forberedes i god tid og blot varmes og anrettes, når gæsterne ankommer. 

 

4 Personer

INGREDIENSER

LAMMESKANKE
4 lammeskanke
1 mellemstor kartoffel
1 løg
1 fed hvidløg
1 dl vand
3 dl rødvin
1 rosmarinkvist

GARNITURE
300 g jordskokker
100 g markchampignoner
½ bundt bredbladet persille
1 rosmarinkvist
Olivenolie
Salt
Peber

Braiseret lammeskanke med jordskokker, champignoner og rosmarin

Sådan laves Braiseret lammeskank:

LAMMESKANKE
Tænd ovnen på 225 °C.
Gnid lammeskankerne med olivenolie, salt og peber. Put skankerne i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen i 15-20 minutter til de tager farve, vend dem undervejs. Skru derefter ovnen ned på 130 °C.

Kartoffel og løg skæres i tern og kommes sammen med rosmarin, rødvin og vand ned til lammeskankerne. Læg låg eller folie over retten. Lad skankerne braisere i 2,5-3 timer. Overhæld skankerne med braiser-væsken af og til under tilberedningstiden. Fordamper væsken under tilberedningen, så suppler op med lidt mere vand og rødvin. Retten må ikke blive tør, der skal være sauce tilbage i fadet, når skankene er færdigtilberedte.

Når lammeskankerne er helt møre, er de færdige og saucen fra skankerne presses gennem en sigte og koges lidt ind.

GARNITURE
I mellemtiden vaskes jordskokkerne og skæres i tykke skiver. Steg dem i olivenolie med rosmarin og hvidløg ved moderat varme til de er gyldne og sprøde udenpå og møre indeni. Læg dem på fedtsugende papir.

Vask derefter markchampignonerne og skær dem i tykke skiver, de steges ligeledes på begge sider med en kvist rosmarin. Jordskokkerne kommer over på panden til svampene og et ½ bundt, omhyggeligt skyllet, og hakket bredbladet persille. Krydr med salt og peber.

Anret garniture på et fad sammen med skankerne, hæld forsigtigt saucen over skankerne.   

 

  Find færdigretter med lam i gourmetsupermarkedet på Nordre Toldbod.

Opskrift

Braiseret svinekæbe

Prøv vores opskrift på braiseret svinekæber

Lær opskriften her