• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Braiseret lammeskank

Forårslam til påskebordet

Thomas Rodes opskrift på forårslam til påskebordet er en intens og smagsrig oplevelse, som egner sig godt til påskens og forårets middagsselskaber, når aftenerne stadig er kølige. Retten kan forberedes i god tid, og blot varmes og anrettes når gæsterne ankommer. 

 

4 Personer

INGREDIENSER

LAMMESKANKE
4 lammeskanke
1 mellemstor kartoffel
1 løg
1 fed hvidløg
1 dl vand
3 dl rødvin
1 rosmarinkvist

GARNITURE
300 g jordskokker
100 g markchampignoner
½ bundt bredbladet persille
1 rosmarinkvist
Olivenolie
Salt
Peber

Braiseret lammeskanke med jordskokker, champignoner og rosmarin

Sådan laves Braiseret lammeskank:

LAMMESKANKE
Tænd ovnen på 225 °C.
Gnid lammeskankerne med olivenolie, salt og peber. Put skankerne i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen i 15-20 minutter til de tager farve, vend dem undervejs. Skru derefter ovnen ned på 130 °C.

Kartoffel og løg skæres i tern og kommes sammen med rosmarin, rødvin og vand ned til lammeskankerne. Læg låg eller folie over retten. Lad skankerne braisere i 2,5-3 timer. Overhæld skankerne med braiser-væsken af og til under tilberedningstiden. Fordamper væsken under tilberedningen, så suppler op med lidt mere vand og rødvin. Retten må ikke blive tør, der skal være sauce tilbage i fadet, når skankene er færdigtilberedte.

Når lammeskankerne er helt møre, er de færdige og saucen fra skankerne presses gennem en sigte og koges lidt ind.

GARNITURE
I mellemtiden vaskes jordskokkerne og skæres i tykke skiver. Steg dem i olivenolie med rosmarin og hvidløg ved moderat varme til de er gyldne og sprøde udenpå og møre indeni. Læg dem på fedtsugende papir.

Vask derefter markchampignonerne og skær dem i tykke skiver, de steges ligeledes på begge sider med en kvist rosmarin. Jordskokkerne kommer over på panden til svampene og et ½ bundt, omhyggeligt skyllet, og hakket bredbladet persille. Krydr med salt og peber.

Anret garniture på et fad sammen med skankerne, hæld forsigtigt saucen over skankerne.   

 

  Find et udvalg af færdigretter med lam i april måned i gourmetsupermarkedet på Nordre Toldbod.

Opskrift

Braiseret svinekæbe

Prøv vores opskrift på braiseret svinekæber

Lær opskriften her