Braiseret Kanin
Kanin er ikke altid førstevalget herhjemme, når det kommer til valg af kød, men det er faktisk en skam. Kanin er nemlig et smagfuldt dyr – se bare i Frankrig, Italien og Tyskland, hvor kanin er en yndet og populær spise. Kødet er fint og magert, så det egner sig særligt godt til at blive tilberedt med væske, eksempelvis i vinterens braiser-retter. I denne opskrift braiserer vi kaninen efter provencalsk forbillede med bl.a. hvidvin, sorte oliven, rosmarin og kapers.
Kanin kan købes i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod – forudbestil gerne hvis du i forvejen ved, hvornår du skal bruge kødet.
4 Personer
INGREDIENSER
4 kaninlår
4 spsk hvedemel
2 spsk vindruekerneolie
2 skalotteløg
2 fed finthakkede hvidløg
1 dl hvidvin
2½ dl hønsefond
8 tomater
100 g sorte oliven
2 stilke timian
2 stilke rosmarin
1 spsk kapers
Salt og friskkværnet peber
PYNT
Høvlet parmesan
Fintrevet skal af 1 økologisk citron
Lidt grønne urter, f.eks. kørvel eller bredbladet persille
Parmigiano Reggiano kan købes i vores gourmetsupermarkede på Nordre Toldbod.

Sådan laver du braiseret kanin
Vend kaninlårene i hvedemel og steg dem gyldne i olie i en tykbundet gryde. Tag lårene op og læg dem til side.
Skær skalotteløgene i tynde skiver. Kom skalotteløg og hvidløg i gryden og sautér til de bliver blanke. Kom vinen på og kog den næsten væk og tilsæt så hønsefonden. Lad fonden koge lidt ind.
Skold tomaterne et kort øjeblik i kogende vand, fjern skind og kerner og hak tomatkødet groft. Fjern stenene fra olivenerne og hak dem groft.
Kom tomater, oliven, krydderurter og kapers i den indkogte fond. Lad saucen koge i et par minutter, inden du smager den til med salt og peber. Kom lårene tilbage i gryden, sæt låget på og skru ned for blusset og lad retten simre færdig i ca. 45-60 minutter.
Servér kaninen med godt brød eller evt. kartoffelmos.