• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Braiseret Kanin

Kanin er ikke altid førstevalget herhjemme, når det kommer til valg af kød, men det er faktisk en skam. Kanin er nemlig et smagfuldt dyr – se bare i Frankrig, Italien og Tyskland, hvor kanin er en yndet og populær spise. Kødet er fint og magert, så det egner sig særligt godt til at blive tilberedt med væske, eksempelvis i vinterens braiser-retter. I denne opskrift braiserer vi kaninen efter provencalsk forbillede med bl.a. hvidvin, sorte oliven, rosmarin og kapers. 

 

  Kanin kan købes i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod – forudbestil gerne hvis du i forvejen ved, hvornår du skal bruge kødet.

4 Personer

INGREDIENSER

4 kaninlår   
4 spsk hvedemel  
2 spsk vindruekerneolie  
2 skalotteløg  
2 fed finthakkede hvidløg  
1 dl hvidvin 
2½ dl hønsefond 
8 tomater  
100 g sorte oliven 
2 stilke timian  
2 stilke rosmarin  
1 spsk kapers  
Salt og friskkværnet peber 

PYNT 

Høvlet parmesan  
Fintrevet skal af 1 økologisk citron  
Lidt grønne urter, f.eks. kørvel eller bredbladet persille

 

   Parmigiano Reggiano kan købes i vores  gourmetsupermarkede på Nordre Toldbod. 

Sådan laver du braiseret kanin

 

Vend kaninlårene i hvedemel og steg dem gyldne i olie i en tykbundet gryde. Tag lårene op og læg dem til side. 

Skær skalotteløgene i tynde skiver. Kom skalotteløg og hvidløg i gryden og sautér til de bliver blanke. Kom vinen på og kog den næsten væk og tilsæt så hønsefonden. Lad fonden koge lidt ind. 

Skold tomaterne et kort øjeblik i kogende vand, fjern skind og kerner og hak tomatkødet groft. Fjern stenene fra olivenerne og hak dem groft. 

Kom tomater, oliven, krydderurter og kapers i den indkogte fond. Lad saucen koge i et par minutter, inden du smager den til med salt og peber. Kom lårene tilbage i gryden, sæt låget på og skru ned for blusset og lad retten simre færdig i ca. 45-60 minutter. 

Servér kaninen med godt brød eller evt. kartoffelmos.