Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

BRAISERET DÅDYRBOV MED KERNER I KARL JOHAN, PÆRE OG BLOMMEKOMPOT

4 PERSONER

INGREDIENSER

GLASERET DÅDYRBOV
1 udbenet dådyrbov
1 knoldselleri
3-4 gulerødder
Salt
1-2 l hønsefond
Timian
Hvidløg
Sherry-eddike
Smør 

KERNER I KARL JOHAN MED PÆRE
1 glas kerner i Karl Johan fra Løgismose
2 pærer
½ bundt kørvel

BLOMMEKOMPOT
15 blommer
2 skalotteløg
Sennepsfrø
Fennikelfrø
Korianderfrø
Salt
Sukker
Citron
Sherryeddike eller blommeeddike

 

SÅDAN GØR DU:

GLASERET DÅDYRBOV: Dagen før: Skær dådyrboven ud i muskler og gnub den godt med salt. Fordel timian og hvidløg på kødet og lad det salte til dagen efter.
På dagen: Skræl og skær knoldselleri og gulerødder i grove tern og brun dem godt af i ovnen ved 180 °C i ca. 15 minutter. Læg det saltede kød i en stegegryde eller bradepande og dæk med hønsefond.
Tilsæt rodfrugt-tern og tildæk med låg eller sølvpapir. Lad kødet braisere i ovnen ved 180 °C i ca. 1,5 time, alt efter størrelsen på kødstykkerne. Kødet er færdigt når det nærmest falder fra hinanden af sig selv.

Tag kødet op og sigt fonden – den skal du bruge til sauce. Lad den reducere med en spsk god Sherryeddike til ca. 2/3 mængde. Smag til med salt og citron.Læg kødet på en varm pande med lidt smør og tilsæt ca. halvdelen af saucen. Glasér kødet til saucen er væk.


KERNER I KARL JOHAN MED PÆRE: Lun kernerne i en tykbundet gryde og smag til med lidt salt og citronskal. Skær pærerne i tern og vend dem ned i kernerne. Hak kørvel groft og vend det sammen med kernerne.

BLOMMEKOMPOT: Udsten blommerne og hak løgene groft. Sautér løgene til de er møre og tilsæt ca. 1 spsk sukker sammen med 1/3 tsk sennepskorn, 1/3 tsk fennikelfrø og 1/3 tsk korianderfrø. Lad det karamellisere. Tilsæt 2 spsk eddike og kog det ind. Tilsæt blommerne og lade det kompotten simre under låg til blommerne er møre. Smag kompotten til med salt og frisk citronsaft – og evt. lidt sukker hvis blommerne har været sure.

Servér kernerne med glaseret kød og blommekompot til.