30/11/2020 | Magasin 7 2020
Braiserede oksehaler med bagt mos
Oksehaler emmer af vinter, varme og mørke aftener, og så smager de fantastisk! Vi anbefaler, at du sætter dem over ved frokosttid og tager på en længere tur i skoven. Når du er kommer hjem igen, vil der vente dig en simrende gryde fyldt af enorm velduft og færdigtilberedte oksehaler – klar til at blive serveret med bagt kartoffelmos og rødvin fra det, af mange danskere kendte, vinområde Cahors, som matcher de smørmøre oksehaler til perfektion.
Ingredienser
- 2 kg oksehaler
- 100 g bacon skåret i pæne tern
- 8 hele løg pillede og skåret i kvarte
- 250 g markchampignoner eller andre svampe skåret i halve
- 2 kviste timian
- 2 kviste rosmarin
- 2 stk laurbærblade
- 1 l rødvin
- 1⅕ kg kartofler skrællet og skåret i mindre tern
- 100 g Løgismose smør
- 100 ml Løgismose letmælk
- Muskatnød revet
- 25 g Gruyère eller en anden ost
Sådan gør du
Oksehaler
Step 1. Tænd ovnen på 220 °C varmluft. Krydr oksehaler på alle sider med salt, peber og olivenolie og brun dem i ovnen ca. 25-35 min.
Step 2. Brun bacon af i en tykbundet gryde, tilsæt hvidløg og løg og lad dem brune let af.
Step 3. Tag orkehalerne ud af ovnen og skru oven ned til 150 °C. Kom oksehalerne i gryden og dæk med rødvin, tilsæt krydderurter. Læg låg på og kom gryden i ovnen og lad det simre i 3-4 timer, til oksehalerne er møre. Skum gerne fedt af undervejs.
Mos
Step 1. Tænd ovnen på grill på 230 °C. Kog kartoflerne møre i vand og hæld dem i et dørslag.
Step 2. Varm smør og mælk op i en kasserolle, smag til med salt, peber og revet muskatnød.
Step 3. Tilsæt kartoflerne og mos med et piskeris og rør mosen glat.
Step 4. Kom mosen i et ildfast fad og drys med f.eks. Gruyère og gratinér i ovnen.
Andre forslag
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Pappardelle med lammeragout
Påsken er i vente og foruden påskekyllinger og æg,...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Sæsonens fisk med svampe- og rødløgskompot
For at fremtrylle denne ret skal du forbi fiskehandleren og hente sæsonens friskfangede fis...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...