• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Braiserede oksehaler med bagt mos

Oksehaler emmer af vinter, varme og mørke aftener, og så smager de fantastisk! Vi anbefaler, at du sætter dem over ved frokosttid og tager på en længere tur i skoven. Når du er kommer hjem igen, vil der vente dig en simrende gryde fyldt af enorm velduft og færdigtilberedte oksehaler – klar til at blive serveret med bagt kartoffelmos og rødvin fra det, af mange danskere kendte, vinområde Cahors, som matcher de smørmøre oksehaler til perfektion.

Gæstekok Thomas Rode

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

INGREDIENSER

  • 2 kg oksehaler
  • 100 g røget bacon, befriet for svær og skåret i pæne tern
  • 8 løg, pillede og skåret i kvarte
  • 250 g markchampignoer eller andre svampe, gerne vilde, renset og skåret i halve
  • Et par kviste timian
  • Et par kviste rosmarin
  • Et par laurbærblade
  • 1 l rødvin
  • 1,2 kg kartofler, skrællet og skåret i mindre tern
  • 100 g smør
  • 100 g mælk
  • Muskatnød, revet
  • 25 g Gruyère eller anden ost

SÅDAN GØR DU

Oksehaler:

Tænd ovnen på 220 °C varmluft. Krydr oksehaler på alle sider med salt, peber og olivenolie og brun dem i ovnen ca. 25-35 min. Brun bacon af i en tykbundet gryde, tilsæt hvidløg og løg og lad dem brune let af. Tag orkehalerne ud af ovnen og skru oven ned til 150 °C. Kom oksehalerne i gryden og dæk med rødvin, tilsæt krydderurter. Læg låg på og kom gryden i ovnen og lad det simre i 3-4 timer, til oksehalerne er møre. Skum gerne fedt af undervejs.

Mos:

Tænd ovnen på grill på 230 °C. Kog kar- toflerne møre i vand og hæld dem i et dørslag. Varm smør og mælk op i en kasserolle, smag til med salt, peber og revet muskatnød. Tilsæt kartoflerne og mos med et piskeris og rør mosen glat. Kom mosen i et ildfast fad og drys med f.eks. Gruyère og gratinér i ovnen.