Bondepige med slør

Hvis det skal være rigtigt, bruger man revet rugbrød, som er ristet i sukker til denne gamle danske dessert. Og hvis det skal være helt rigtigt, så laves den faktisk på æblegrød. Sådan set laves den heller ikke oprindeligt med chokoladecreme og sorbet. Så man kan måske sige, at pigen er flyttet til byen og har smidt sløret. 

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

KVÆDEPURÉ
4 modne kvæder
6 dl vand
200 g sukker
saft af 1 citron
1 stang kanel
2 stjerneanis

KVÆDESORBET
2 blade husblas
kvædelagen

HVID CHOKOLADECREME
200 g fløde
1 vaniljestang
100 g hvid chokolade

8 makroner

SÅDAN LAVER DU BONDEPIGE MED SLØR:

KVÆDEPURÉ: Skræl kvæderne, fjern kernehusene og skær kvæderne i mindre stykker. Kog vand, sukker, citronsaft, kanel og stjerneanis op og lad kvæderne småsimre heri under låg i ca. 30-40 minutter, til de er møre.

Sigt kvædestykkerne fra lagen, gem lagen til sorbet og kasser krydderierne. Blend kvædestykkerne til en puré.

KVÆDESORBET: Udblød husblassen i koldt vand og klem den fri for overskydende vand. Smelt den udblødte husblas i den varme kvædelage og afkøl lagen helt. Kør derefter lagen på ismaskinen eller frys lagen til is i fryseren, rør jævnligt i isen, så den ikke danner iskrystaller.

HVID CHOKOLADECREME: Kog fløden op med vaniljekorn, hæld den derefter over den hvide chokolade og rør med en dejskraber, til chokoladen er smeltet. Stil på køl, til den er helt kold og pisk derefter til en let skum.

Læg et lag kvædepuré i bunden af et glas, en dyb tallerken eller en skål. Læg et lag chokoladecreme ovenpå og dernæst knuste makroner. Slut af med en kugle sorbet.

 

  Find altid delikate æbler i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod

Flere dessert opskrifter

Brændte figner