25/6/2017 |
Boghvedepandekager med skinke og emmentaler
Ingredienser
- Pandekager
- 85 g boghvedemel
- 85 g Løgismose hvedemel
- 1 stk æg
- 1 dl pilsner
- 2½ dl Løgismose sødmælk
- 4 spsk Løgismose smør til stegning
- Salt og friskkværnet peber
- Fyld
- 200 g kogt skinke skåret i små tern
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 75 g revet emmentaler
- Salt og friskkværnet peber
- Panering og stegning
- 2 stk sammenpiskede æg
- 4 spsk Løgismose hvedemel
- 4 spsk rasp
- ½ l vindruekerneolie
Sådan gør du
Pandekager
Step 1. Bland de tørre ingredienser i en røreskål. Tilsæt æg og øl, mens du pisker. Tilsæt herefter mælken lidt ad gangen, så du efter hver tilsætning pisker dejen helt glat og uden klumper. Bliv ved med at tilsætte mælk, indtil dejen bliver letflydende og helt glat. Lad herefter dejen hvile på køl i ca. 1 time.
Step 2. Bag pandekagerne gyldne ved middel varme i lidt smør. Brug en pande på ca. 15 cm i diameter.
Fyld
Step 1. Skær skinken i små tern. Skær løgene og hvidløget i tynde skiver og sauter det på panden i lidt olivenolie. Lø- gene skal ikke brune, men bare lige have et skud varme, til de bliver klare i farven. Lad løgene køle lidt af og bland dem sammen med de resterende ingredienser til fyldet.
Step 2. Læg ca. 1 spsk fyld på midten af hver pandekage. Pensl kanterne med lidt af de sammenpiskede æg og drys lidt hvedemel på. Luk pandekagerne sammen, så de danner en halvmåne.
Panering og stegning
Step 1. Paner nu pandekagerne først i mel, så i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Brug 3 dybe tallerkner til formålet. Varm olien op i en gryde eller i en sauterpande og steg pandekagerne sprøde og gyldne. Steg ikke flere ad gangen, end du kan styre. Hold de stegte pandekager varme i ovnen.
Tip
Servér pandekagerne lune eksempelvis sammen med en grøn salat.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...