• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

BOGHVEDEPANDEKAGER MED SKINKE OG EMMENTALER

CA. 12 PANDEKAGER

INGREDIENSER

 

PANDEKAGER
85 g boghvedemel
85 g hvedemel
1 æg
1 dl pilsner
2½ dl sødmælk
4-5 spsk smør til stegning
Salt og friskkværnet peber

FYLD
200 g skiver kogt skinke, skåret i små tern
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
75 g revet emmentaler
salt og friskkværnet peber

PANERING OG STEGNING
2 sammenpiskede æg 
4-5 spsk hvedemel 
4-5 spsk rasp 
½ l vindruekerneolie

Sådan laver du boghvedepandekager

 

PANDEKAGER: Bland de tørre ingredienser i en røreskål. Tilsæt æg og øl, mens du pisker. Tilsæt herefter mælken lidt ad gangen, så du efter hver tilsætning pisker dejen helt glat og uden klumper. Bliv ved med at tilsætte mælk, indtil dejen bliver letflydende og helt glat. Lad herefter dejen hvile på køl i ca. 1 time.

Bag pandekagerne gyldne ved middel varme i lidt smør. Brug en pande på ca. 15 cm i diameter. 

FYLD: Skær skinken i små tern. Skær løgene og hvidløget i tynde skiver og sauter det på panden i lidt olivenolie. Lø- gene skal ikke brune, men bare lige have et skud varme, til de bliver klare i farven. Lad løgene køle lidt af og bland dem sammen med de resterende ingredienser til fyldet.

Læg ca. 1 spsk fyld på midten af hver pandekage. Pensl kanterne med lidt af de sammenpiskede æg og drys lidt hvedemel på. Luk pandekagerne sammen, så de danner en halvmåne.

PANERING OG STEGNING: Paner nu pandekagerne først i mel, så i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Brug 3 dybe tallerkner til formålet. Varm olien op i en gryde eller i en sauterpande og steg pandekagerne sprøde og gyldne. Steg ikke flere ad gangen, end du kan styre. Hold de stegte pandekager varme i ovnen. 

Servér pandekagerne lune eksempelvis sammen med en grøn salat.