Boeuf sauté Stroganoff med sprøde pommes frites

Opskrift til 4 personer

Boeuf sauté Stroganoff skal laves med omhu og respekt for råvarerne, altså med oksekød og sød paprika af rigtig høj kvalitet. Den skal også tilberedes à la sauté, hvilket betyder at kødet kun lige lynsteges på en glohed pande (det må bestemt ikke simre i timevis i saucen!). Kødet skal være rosa. Gør du som foreskrevet, er du garanteret en luksuriøs og frydefuld vinterret.

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 30. september 2022 | Nr. 6 2022

Ingredienser

Kødboller

• 600 g afpudset, velhængt oksefilet

• 100 g tørsaltet Løgismose bacon

• 250 g markchampignon

• 2 spsk sød paprika, Mill & Mortar

• 50 g Løgismose smør

• 2 finthakkede skalotteløg 

• 3 dl kraftig kalvefond

• 2 dl creme fraiche 38%, Bordier

• 1 dl Cognac

• 2 spsk tomatpuré

• 4 bagekartofler

• Fritureolie

• Salt og peber

­

Sådan gør du

1. Skær bagekartoflerne i tykke stave på langs af kartoflen. Kog dem herefter i letsaltet vand til de er næsten færdigkogt, og saltet er kogt ind i kartoflen. Tag kartoflerne op, og lad dem dampe af.

2. Fritér kartoflerne i rigeligt fritureolie ved ca. 170°C til de er møre og gyldne. Tag dem op af frituren, og dryp dem godt af.

3. Skær bacon i tern på 1x1 cm, oksefileten i strimler med en tykkelse på 2 cm og champignon i halve. Vend strimlerne af oksefilet i paprika, så kødet er helt dækket og krydr med salt og peber.

4. Steg bacontern på en varm pande til de er gyldne og sprøde. Tag dem af panden og steg herefter champignon i baconfedtet. Tag champignon af panden, og brun oksefileten på panden i smør. Tag oksefileten af panden.

5. Tilsæt finthakkede skalotteløg til panden, og lad dem sautere i et par minutter. Tilsæt tomatpuré, og lad det stege med i et øjeblik. Flambér løg og tomat med Cognac, og tilsæt herefter kalvefonden, og lad det reducere til ca. det halve.

6. Tilsæt creme fraiche til saucen, og lade det koge sammen. Tilsæt bacon, champignon og kød, og lad det simre til kødet er medium rare. Smag til med salt og peber.

7. Varm frituregryden op til 190 °C, og giv fritterne det sidste skud varme inden servering.

  Find sød paprika fra danske Mill & Mortar i butikken på Nordre Toldbod.