Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Blinis med rygeostcreme, røget laks og lakserogn

4 PERSONER

INGREDIENSER

Blinis

150 g hvedemel

150 g boghvedemel

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

1 dl vand

3 æg, delt i blommer og hvider

2 ½  dl kærnemælk

1 spsk smeltet smør

lidt smør til stegning

 

Rygeostcreme

100 g sødmælksrygeost

100 g cremefraiche 18 %

½ dl piskefløde

fintrevet skal af 1 økologisk citron

1 håndfuld finthakket purløg

1 spsk revet peberrod

salt og friskkværnet peber

200 g røget laks

 

Pynt

1 lille glas lakserogn

1 lille rødløg skåret i tynde skiver

1 lille håndfuld dildkviste

SÅDAN GØR DU

Blinis: Rør begge meltyper, salt og bagepulver sammen i en skål. I en anden skål piskes vand, æggeblommer og kærnemælk godt sammen. Rør derefter stille og roligt de tørre ingredienser i væsken og bliv ved med at røre, til dejen er glat. Lad derefter dejen hvile tildækket i 1 time på køkkenbordet.

Pisk nu æggehviderne stive og smelt smørret. Start med at vende det smeltede smør i dejen og vend derefter hviderne forsigtigt i med en dejskraber. Varm lidt smør på en pande og læg med en spiseske klatter af dej på panden og steg, til de er gyldne og sprøde på begge sider.

 

Rygeostcreme: Pisk rygeost, cremefraiche og fløde godt sammen, til der ikke er flere klumper i. Vend citronskal, purløg og peberrod i og smag til med salt og peber.

 

Røget laks: Skær den røgede laks i tynde skiver.

 

Anret blinis på en tallerken med rygeostcreme og øverst den røgede laks. Pynt med lakserogn, rødløg og dildkviste.