• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Bikinitoast med comté og trøffel

Hjemmelavet toast er altid en succes uanset anledning og selskabets alder. Vi har tilladt os at hæve niveauet en anelse på den klassiske parisertoast, som ej er at kimse ad. Denne opskrift på bikinitoast inkluderer trøfler, Comté og Parmaskinke, og med Domaine Couberts vine i glasset har du en forførende snackservering, som er umulig at holde fingrene fra! Spis den som et mellemmåltid, lille frokost eller som snack.

Gæstekok Thomas Rode | 01. februar 2021 | Nr. 01 2021

OPSKRIFT TIL 4 TOASTS

INGREDIENSER

  • 8 skiver toastbrød, gerne brioche
  • 8 skiver god Parmaskinke
  • 100 g revet god Comté
  • 75 g smeltet smør eller olivenolie

SÅDAN GØR DU

Læg fire skiver toastbrød på skærebrættet og fordel halvdelen af det revne ost derpå. Fold skinken så skiverne passer på brødskiverne. Skær trøflerne i tynde skiver og fordel trøffelskiverne på skinken. Fordel herefter resten af osten ovenpå trøflerne, læg de fire resterende brødskiver ovenpå og pres toasten godt sammen.

Pensl de fire toast på begge sider med smeltet smør eller olivenolie, og grill dem herefter i en toastmaskine eller i toppen af ovnen under grill-legeme på begge sider. Servér straks.

Navnet bikinitoast stammer fra Barcelona hvor the Bikini Concert Hall åbnede i 1953 i Les Corts-området i byen. Det populære dansested, som også husede en minigolfbane, bød på en række kulinariske indslag til deres gæster, blandt andet deres version af den franske Croque-monsieur. Hos Bikini Concert Hall lavede man dog sandwichen noget tyndere og mere kompakt og denne version blev derefter kendt som ”the sandwich they prepare at Bikini”. Siden da er bikini-toasten blevet et fast indslag på de fleste Catalonske snacksteder, men bikinien er faktisk at finde over hele verden.