30/3/2021 |
Baguettes med eller uden surdej
BONJOUR, UNE BAGUETTE S'IL VOUS PLAÎT! … en sætning, der høres fra morgen til aften i franske bagerier, eller boulangeries, som de hedder i hjemlandet. Ofte er baguettes af tvivlsom kvalitet og er bedst brugt som spiseligt underlag til herligheder som paté, cremede oste, rilletter eller som væskesugende indslag til en fyldig skaldyrssuppe. Her får du vores opskrift på baguettes, som byder på sprødhed, et sejt og velsmagende indre og den helt rigtige, ikke for dominerende, smag af få, gode råvarer. Har du en surdej stående, kan vi på det varmeste anbefale at lade den indgå i opskriften – den syrlige smag klæder baguetten! Servér de nybagte baguettes med Orocbats rilletter med fjerkræ og kanin og oplev et uformelt men stærkt vanedannende match når disse serveres med den perlende Champagne-nyhed.
Ingredienser
- Baguettes med eller uden surdej
- 460 g lunkent vand
- 10 g gær + 200 g surdej eller 25 g gær
- 900 g Løgismose Tipo 00
- 25 g salt
Sådan gør du
Opløs gær i vandet.
Tilsæt surdej (hvis du bager med dette), mel og salt.
Ælt dejen godt sammen til den er glat og elastisk (helst på maskine).
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 2 timer. Form til 4 baguettes.
Kom dem på en meget varm bageplade. Kom dem direkte i ovnen og smid 5 isterninger eller ½ glas vand i bunden af ovnen og luk med det samme.
Bag dem i ca. 20 min. Åbn ovnen to gange i løbet af bagetiden for at slippe damp ud.
Køl ned på rist inden du skærer i dem.
Tip
Server de nybagte baguette med Ocobats rilletter
Andre forslag
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Sæsonens fisk med svampe- og rødløgskompot
For at fremtrylle denne ret skal du forbi fiskehandleren og hente sæsonens friskfangede fis...
Blinis med rygeostcreme, røget laks og lakeserogn
Den gode, let syrlige fynske rygeost er en fortræffelig ledsager til fede fisketyper som laks og ...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...