Baguettes med eller uden surdej

OPSKRIFT TIL 4 BAGUETTES

BONJOUR, UNE BAGUETTE S'IL VOUS PLAÎT!

… en sætning, der høres fra morgen til aften i franske bagerier, eller boulangeries, som de hedder i hjemlandet. Ofte er baguettes af tvivlsom kvalitet og er bedst brugt som spiseligt underlag til herligheder som paté, cremede oste, rilletter eller som væskesugende indslag til en fyldig skaldyrssuppe.

Her får du vores opskrift på baguettes, som byder på sprødhed, et sejt og velsmagende indre og den helt rigtige, ikke for dominerende, smag af få, gode råvarer. Har du en surdej stående, kan vi på det varmeste anbefale at lade den indgå i opskriften – den syrlige smag klæder baguetten!

Servér de nybagte baguettes med Orocbats rilletter med fjerkræ og kanin og oplev et uformelt men stærkt vanedannende match når disse serveres med den perlende Champagne-nyhed.

31. marts 2021 | Nr. 03 2021

INGREDIENSER

• 460 g lunkent vand

• 10 g gær + 200 g surdej eller 25 g gær

• 900 g TIPO 00-mel

• 25 g salt

  Server de nybagte baguette med Ocobats rilletter - se udvalget her

SÅDAN GØR DU

Opløs gær i vandet.

Tilsæt surdej (hvis du bager med dette), mel og salt.

Ælt dejen godt sammen til den er glat og elastisk (helst på maskine).

Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 2 timer. Form til 4 baguettes.

Kom dem på en meget varm bageplade. Kom dem direkte i ovnen og smid 5 isterninger eller ½ glas vand i bunden af ovnen og luk med det samme.

Bag dem i ca. 20 min. Åbn ovnen to gange i løbet af bagetiden for at slippe damp ud.

Køl ned på rist inden du skærer i dem.

Gå på opdagelse i vores opskriftunivers

Find opskrifterne her