• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Bagte fyldte æbler 

Vi er så heldige, at vi i Danmark vælter os i nogle af verdens bedste æbler hele efteråret og langt ind i vinteren. Denne opskrift kræver faste æbler, der ikke bliver til mos, når de lunes. Cox Orange er et godt bud. Nyd de bagte æbler med et glas Moscatel på en efterårsdag, hvor gule blade, frisk brise og lav sol sætter rammen for en stund, man  bare har lyst til at være og blive i.

Opskrift til 4 personer

INGREDIENSER 

  • 4 store, faste og gerne syrlige æbler, f.eks. Cox Orange
  • 3 spsk marcipan af høj kvalitet
  • 1 spsk Creme de caramel au beurre salé fra Maison Armorine
  • 2 stænk Calvados
  • Skrællen af ¼ økologisk citron, revet
  • 2 spsk hasselnødder, let ristede og grofthakket
  • 1 knivspids salt
  • 10 rosmarinstængler, finthakket
  • Smør til bagning
  • Rosmarinkviste til pynt
  • Creme fraiche 38% til servering

SÅDAN GØR DU

Tænd oven på 225 °C.

Bland marcipan, karamelcreme, Calvados, citronskal, hasselnødder, rosmarinblade og salt.

Skær toppen af æblerne og gem den, udhul æblerne og  fyld med marcipanmassen og læg toppen på. Stil æblerne i et ildfast fad, læg en skive koldt smør over hvert æble, efterfulgt af en kvist rosmarin og drys med salt.

Bag æblerne i ovnen i 15 minutter eller til de er møre. Servér dem med det samme med iskold, fed creme fraiche til.

Æbler indeholder en del syre, og i opskriften her, hvor fyldet er sødmefuldt, kræver det en vin med tilstrækkeligt af både syre og sukker. Den karamel- liserede smag og nødde-/mandeltonerne fra fyldet, gør endvidere Sivipas Moscatel de Setubal til et glimrende match. Den vil også gøre sig godt til ostebordet eller desserter med sten- eller citrusfrugter.