1/1/1970 |
Bagt kalvemarv på ben
med kapers, hvidløg og persille. Denne ret stammer oprindeligt fra den legendariske kok Fergus Henderson, der på sin restaurant St. John i London var en af pionererne bag begrebet nose to tail eating. Som ordene indikerer, går det i al sin enkelhed ud på at have respekt for de dyr og råvarer, vi spiser. Undgå unødig spild samtidig med, at man får nogle fantastiske madoplevelser.
Ingredienser
- Kalvemarv
- 12 stk marvben på 8 cm (hvis benene skal være helt hvide, kan de lægges i mælk natten over)
- Dressing
- 2 stk finthakket skalotteløg
- 1 håndfuld finthakket persille
- 1 håndfuld kapers
- 2 fed finthakkede hvidløg
- Salt
- 1 stk citron fintrevet skal herfra
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- Tilbehør
- Ristet brød
Sådan gør du
Step 1.
Placer marvbenene opretstående i en bradepande og sæt dem i ovnen ved 200 grader.
Step 2.
Rør dressingen sammen og fordel den over hullerne i benene efter ca. 15 minutter.
Step 3.
Steg videre i ca. 5 minutter, tag benene ud og server dem straks sammen med rigelige mængder af ristet brød.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...