• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Bagels New York-style

8 STK. 

INGREDIENSER


25 g gær
3 dl lunkent vand 
1 tsk hvidvinseddike 
2 tsk sukker 
1 spsk salt 
ca. 500 g hvedemel

Sådan laver du bagels

Opløs gæren i vandet i skålen til røremaskinen. Start maskinen på lav hastighed og tilsæt eddike, sukker og salt. Kom herefter hvedemelet i lidt ad gangen. Øg hastigheden til middel styrke og ælt dejen igennem i ca. 15 minutter, til den er blød, glat og elastisk. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Kør herefter igen 2 omgange med dejkrogen, og lad atter dejen hæve tildækket i 10 minutter.

Del dejen i 8 stykker og form hvert stykke til runde og glatte boller. Drys dine hænder med mel, og pres en finger igennem midten af hver bolle. Træk forsigtigt i dejen med den frie hånd, så der danner sig et hul på størrelse med en femkrone. Sæt dine bagels på en bageplade dækket med bagepapir, dæk med et fugtigt viskestykke og lad dem hvile i ca. 10 minutter. Varm imens ovnen op til 200 grader. Bag bagelserne i 10 minutter og sæt dem herefter på en bagerist. Hvis hullerne er blevet for små, brug da en udstikker til at lave nye.

Bring en gryde med rigeligt letsaltet vand i kog, mens bagels'ene er i ovnen. Der skal være plads til 2 bagels ad gangen i gryden. Skru ned, når vandet koger, til det lige netop simrer. Tag en hulske og kom 2 bagels ad gangen i gryden. Efter kort tid vil de stige op til overfladen. Pocher dem i ca. 4 minutter. Sørg for at vende dem jævnligt, så de får lige meget på begge sider.

Læg herefter bagelene tilbage på risten. Hvis du gerne vil have drys på toppen, skal du komme det på nu. Sæt dem herefter tilbage i ovnen og bag dem i ca. 15-20 minutter, til de er flotte gyldne. Lad dem køle lidt af inden servering