30/6/2019 |
Bærmousse med sommerbær
Bærmousse er en oplagt dessert i denne sæson. Kom bærmoussen i vores små dessertglas fra Weck som du kan finde i vores webshop her på siden. Du kan også bruge moussen sammen med flødeis, i lagkage eller i stedet for flødeskum på en tærte.
Ingredienser
- 3 dl Løgismose piskefløde
- 200 g puré dit yndlingsbær, f.eks. jordbær , hindbær eller blåbær
- 6 g gelatine – ca. 3 blade husblas
- 75 g sukker
- 75 g pasteuriseret æggeblomme
Sådan gør du
Step 1.
Pisk fløden til en let og luftig flødeskum.
Step 2.
Lav en puré af dine yndlingsbær og lad den blive lun. Udblød gelatinen/husblasen i koldt vand og smelt den i den lune puré. Lad puréen køle af til den er lunken.
Step 3.
Pisk æggeblomme og sukker hvidt og luftigt og vend den afkølede puré i æggemassen.
Step 4.
Fold herefter forsigtigt den piskede fløde med æggemassen, så den forbliver luftig, til den er ensartet. Fyld moussen på glas eller forme og lad den sættes sig i køleskabet i minimum en halv time. Hvis du bruger silikoneforme, bør moussen stå i fryseren natten over, for at du kan få den ud af formen.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...