Bærmousse med sommerbær

Bærmousse er en oplagt dessert i denne sæson. Kom bærmoussen i vores små dessertglas fra Weck som du kan finde i vores webshop her på siden. Du kan også bruge moussen sammen med flødeis, i lagkage eller i stedet for flødeskum på en tærte.

Juli 2019

INGREDIENSER

  • 200 g puré af dit yndlingsbær, f.eks. jordbær, hindbær eller blåbær
  • 6 g gelatine – ca. 3 blade husblas
  • 75 g sukker
  • 75 g pasteuriseret æggeblomme

 

Bærmousse med sommerbær

SÅDAN GØR DU

1. Pisk fløden til en let og luftig flødeskum.

2. Lav en puré af dine yndlingsbær og lad den blive lun. Udblød gelatinen/husblasen i koldt vand og smelt den i den lune puré. Lad puréen køle af til den er lunken.

3. Pisk æggeblomme og sukker hvidt og luftigt og vend den afkølede puré i æggemassen.

4. Fold herefter forsigtigt den piskede fløde med æggemassen, så den forbliver luftig, til den er ensartet. Fyld moussen på glas eller forme og lad den sættes sig i køleskabet i minimum en halv time. Hvis du bruger silikoneforme, bør moussen stå i fryseren natten over, for at du kan få den ud af formen.

 

BLID OG PERLENDE VIN TIL SOMMERENS BÆR

Brachetto står alt for tit i skyggen af den langt mere kendte Moscato d’Asti på trods af, de to produceres side om side i Piemonte i Norditalien. Moscato er tit førstevalg, når sommerens bær fylder hylderne eller når desserten er baseret på iscreme og sorbeter, men Brachetto er et yderst spændende alternativ, der samtidig overrasker med sin knaldrøde potente farve.

Både duft og smag rummer sirligt parfumerede toner af røde sommerbær og roser, og den fine mousse er blid og akkurat perlende uden at være anmassende. Alkoholprocenten er som Moscato i den lave ende med 5,5%, og måske kan selv familiens unge teenagere nyde et lille glas?

Servér den i et hvidvinsglas direkte fra køleskabet til jordbær med fløde, brombærtrifli, hindbærtærte eller kirsebær-clafoutis.

 

KLASSISK DANSK SOMMER-RØDGRØD

Den klassiske sommergrød er ganske simpel at lave og indfanger straks dine bedste sommerminder!

Få opskriften