• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Aspargestærte

 Med ricottacreme og sprød parmaskinke

4 PERSONER

INGREDIENSER

TÆRTEBUND
4 stykker butterdej a ca. 10 x 10 cm

FYLD
16 grønne asparges 
12 skiver parmaskinke 
150 g ricotta 
100 g hytteost 
2-3 riv muskatnød 
1 lille fed presset hvidløg 
Ca. 50 g revet parmesan 
1 håndfuld spæde salater og krydderurter, f.eks. frisé, lollorosso, kørvel og karse
Ca. 2 dråber jomfruolivenolie 
Ca. 2 dråber balsamisk eddike eller ægte balsamico 
Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du aspargestærte:

 

TÆRTEBUND: Beklæd en bageplade med bagepapir og læg butterdejen herpå. Læg et stykke bagepapir oven på butterdejen og læg så en bageplade på toppen, så dejen kommer under pres. 

Bag bundene i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 20 minutter, til de er sprøde og gyldne. 

Tag bundene ud af ovnen og lad dem afkøle på bageristen.

FYLD: Skær aspargesene i stykker på 10 cm og blancher kort dem i en gryde med kogende letsaltet vand i ca. 1-2 minutter, så de stadig har masser af bid. Afkøl dem herefter straks i isvand.

Steg parmaskinken sprød i ovnen og læg herefter skiverne på fedtsugende papir. Rør ricotta og hytteost sammen og smag til med muskat, hvidløg, salt og peber.

Drys et tyndt lag revet parmesan på en varm pande og lad det stege gyldent ved middel varme. Tag parmesanen af panden med en palet og læg den på et stykke køkkenrulle. Bræk den sprøde parmesanflage i mindre stykker.

Smør ricottacremen på bundene og læg aspargesene oven på cremen. Kom den sprøde skinke, parmesan, salat og urter på toppen. Dryp et par dråber olivenolie og balsamico over inden servering.

DET PERFEKTE MATCH

SAUVIGNON BLANC

FIND ALLE VINENE