• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Asparges, fjordrejer og mousseline

Denne skønne opskrift er den perfekte forårs- og sommerforret til dine gæster. Saucmousseline er en af de ægte franske saucer og minder en del om hollandaisesauce. I Mousselinen tilsættes dog flødeskum til sidsfor at give saucen en let og luftig konsistens.

 

4 Personer 

INGREDIENSER

500 g asparges 
200 g pillede fjordrejer 
1 bundt dild

SAUCE MOUSEELINE

2 æggeblommer 
140 g smeltet smør 
1 citron 
1 dl piskefløde   
1 knivspids salt 
Lidt sort peber

Sådan laver du hvide asparges med fjordrejer og sauce-mousseline

Knæk bunden af dine asparges og skyld dem under den kolde hane, dub dem tørre med køkkenrulle og skræl dem fra lige under hovedet og ned.  

En gryde med vand og salt bringes i kog. Aspargesene lægges i en skål og det kogende vand hældes over. Det er vigtigt, at der er vand nok til at dække dine asparges, lad det stå og trække i 2 minutter, køl dem herefter ned i koldt vand. 

SAUCE MOUSSELINE 


Æggeblommerne piskes seje med salt i en lille kasserolle, pres saften af citronen ned i og pisk det sammen. Over svag varme legeres massen til den tykner og er blevet luftig.

Sluk for varmen. Smørret tilsættes langsomt i en tynd stråle, imens der piskes godt igennem. Imens massen køler af piskes fløden til flødeskum, som efterfølgende vendes i den afkølede ægge-smør-sauce. Smag til med lidt salt, peber og lidt hakket dild. Gem lidt hele dildblade til at pynte med. 

Afdryp de hvide asparges og anret dem på et fad. Hæld saucen over og fordel fjordrejerne ovenpå, afslut med lidt friske dildtoppe. 

Servér forretten med godt brød til.